ATI'dan Dizüstüne Üç Yeni Grafik Yongası

ATI yeni Mobility Radeon X1700, X1450 ve X1350 yongaları ile dizüstü pazarına yeni bir soluk getiriyor.

ATI'dan Dizüstüne Üç Yeni Grafik Yongası

"Watt başına daha fazla güç" ATI'ın dizüstü grafik yongaları için yeni parolası. Mobility Radeon X1700, X1450 ve X1350 yongaları eski nesillere nazaran daha hızlı çalışacak fakat daha az güç tüketecek.

İşin sırrı ise Kanadalı yonga üreticisinin hala yongaları 90 nanometre üretmesine rağmen genişletilmiş silikon (Strained Silicium) kullanmasında yatıyor. Böylece nesnenin üzerindeki hatlar genişlemiş oluyor ve elektronlar daha hızlı geçiş yapabiliyor. Pratikte yüksek saat frekansları mümkün oluyor fakat pil kullanım süresi de kısalmıyor.

ASUS Oyuncu Yongasını Kullanmaya Başladı

Üç yonga da Microsoft'un işletim sistemi Windows Vista'yı destekliyor ve donanımsal HD desteği için bütünleşmiş AVIVO teknolojisine sahip. ASUS, A8JP modeli ile birlikte oyuncular için ileri performans sunan Mobility-Radeon-X1700 yongasını kullandı. Intel Core 2 Duo işlemci ve 1 GB RAM birleşiminden oluşan 14" lik bu ürünün fiyatı ise 1800 Dolar.

Uygun fiyatlı dizüstüler ise bütünleşik Intel grafik yongasından daha hızlı olacak olan X1450 ve X1350 yongalarının ileride kullanılmasıyla kolayca elde edilebilecek. Henüz hiçbir üretici bu iki yongayı kullanan dizüstü duyurmadı.

Okuyucu Yorumları