ATI Mobility Radeon HD 3000 serisi duyuruldu

AMD dizüstü bilgisayarlar için ürettiği ATI Mobility Radeon HD 3000 serisini duyurdu.

AMD HD 3000 serisi

AMD yaptığı bir açıklamada, dizüstü bilgisayarlarda yüksek çözünürlüklü oyun ve videoyu mümkün kılan yeni bir harici görüntü işlemcisi ailesi olan Mobility Radeon™ HD 3000 serisini duyurdu. İlk ürünler, ATI Mobility Radeon™ HD 3400 serisi ve ATI Mobility Radeon™ HD 3600 serisinden oluşuyor. ATI Mobility Radeon HD 3000 serisi, dizüstü kullanıcılarının, gerek iş gerek eğlence için en zorlu taleplerini bile yerine getirerek, HD'nin tüm gücünden yararlanabilmesini sağlıyor. Endüstri standardı son teknolojileri içeren ATI Mobility Radeon HD 3000 serisi, AMD'nin yakında piyasaya çıkacak "Puma" kod adlı yeni dizüstü platformunda en iyi sonuçları vermek için geliştirilmiş.

"AMD'nin ATI Mobility Radeon HD 3000 serisi, müşterilerimize şimdiye kadarki en zengin özellikli dizüstü görüntü çözümünü sunarak teknolojideki liderliğimizi kanıtlıyor" diyen AMD Görüntü Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Matt Skynner, şöyle devam etti: "ATI Mobility Radeon HD 3000 serisi, dizüstü bilgisayarlara, Microsoft® DirectX® 10.1 ve PCI Express® 2.0 desteğiyle en yeni endüstri standardı teknoloji iyileştirmelerini getiriyor. Ayrıca, AMD, tümleşik DisplayPort™ bağlantısı sunan ilk şirket. Bu yeni görüntü işlemcileri, Asus gibi dizüstü üreticilerine yeni nesil görüntü kalitesiyle düşük enerji tüketimini bir arada sunan olağanüstü özelliklere sahip yeni çözümler üretme fırsatı veriyor."

Bu yıl Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu (CES) kapsamında AMD, kod adı "Puma" olan yeni dizüstü platformunu tanıttı. "Puma" platformunda ATI Mobility Radeon HD 3800 serisi ekran kartları ile birlikte AMD Turion Ultra dizüstü işlemcileri ve yeni AMD RS780 yongaseti güçlü ve enerji tasarruflu mobilite sağlıyor. AMD, "Puma" platformunu 2008'in ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bası bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları