ATM hack: Windows XP'li banka vurgunu

Bankamatiklerdeki virüs terörü büyüyor: Virüsten etkilenen cihazların ortak noktası ise Windows XP!

Windows XP bu kez üzüyor!

Size geçtiğimiz haftalarda bankaların para çekme cihazlarına bulaşan ve kullanıcıların şifrelerini çalan bir Truva atından bahsetmiştik. Konuyu inceleyen SpiderLabs adlı güvenlik firması konuyla ilgili ilk tespitlerin son derece kısıtlı olduğu ve sorunun göründüğünden çok daha ciddi olduğunu ortaya koydu.

Daha önce sadece ATM'lere fiziksel erişim ile bu virüslerin yüklenebildiği düşünüyordu. SpiderLabs virüslerin başka yöntemlerle de bulaşabileceğini belirledi. Her hangi bir ağa bağlı olan ATM cihazlarına virüs bulaşabiliyor ve bir işlem yapıldığı sırada hem kullanıcının tüm bilgilerini ve şifresini kendisine kopyalayabiliyor. Ayrıca virüs sadece bir tek ATM modelini değil, farklı üreticilere ait cihazları da etkileyebiliyor. Fakat hepsinin ortak özelliği Windows XP işletim sistemine sahip olması.

Daha sonra özel hazırlanmış bir bankamatik kartı ile cihazı kullanan kişiler tüm depolanmış verileri kendi kartlarına kopyalamakla kalmıyorlar, dilerlerse o an ATM'deki tüm parayı da bir kere de çekebiliyorlar. Ayrıca bu kart cihaza virüs yükleyebiliyor ve ya isterse virüsü de silebiliyor. Son olarak sadece Rusya merkezli olduğu sanılan bu virüsün doğu Avrupa'da farklı ülkelerde de ortaya çıktığı tespit edildi. Uzmanlar, virüsün yazarlarının bu "ürünlerini" diğer suç örgütlerine de sattıklarından şüpheleniyorlar.

Okuyucu Yorumları