ATM kart bilgilerini çalan virüs bulundu!

Hemen hepimizin sık sık kullandığı bankmatiklere bulaşan virüs, tüm kart bilgilerini çalabiliyor.

ATM'de virüs alarmı!

Dünya'nın en tehlikeli 10 virüsü...

Güvenlik uzmanları sadece bankaların para çekme makineleri ATM'lerini hedef alan bir virüs keşfettiler. Başta ATM üreticisi Diebold olmak üzere hemen hemen tüm ATM cihazlarını tehdit eden virüs, kullanılan kartların bilgilerini dijital olarak kopyalayabiliyor. Bunu yaparken aynı zamanda ATM cihazının kendi tuttuğu kayıt dosyalarını erişerek burada yer alan tüm bilgileri de çalabiliyor. Konuyla ilgili yorum yapan Diebold yetkilisi Ocak ayından beri bu virüsten haberdar olduklarını ve sorunun çözümü için güvenlik güçleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve bankaları bu konuyla ilgili uyardıklarını söyledi.

Diebold'un geliştirmiş olduğu Agilis 91x adlı özel yazılımı etkileyen virüs, bu yazılımın başka üreticiler tarafından da kullanılıyor olması nedeniyle büyük endişe yarattı. Virüsün topladığı bilgileri ne şekilde kullandığı hakkında bir açıklama yapılmadı fakat virüsü yazanların kim oldukları hakkında yapılan açıklamada, ABD Dolarlarını Rus ve Ukrayna para birimlerine çevirdiği için virüsün bu bölgelerden ortaya çıktığı düşünülüyor.

Daha çarpıcı bir konu ise ATM cihazlarının sadece kapalı devre bir ağa dahil olmaları nedeniyle, bu virüslerin ancak ATM cihazına erişim imkanı olan birileri tarafından yüklenebilecek olması. Bu nedenle virüsün etkilediği banka şubelerinin çalışanlarının sorgulanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları