Audi'den geleceğin otomobili: Audi James 2025

Otomobilinizin kokpiti 10 sene sonra nasıl görünecek? Cevabı Audi'nin bu müthiş tasarımında gizli...

10 sene sonraki arabanız...

Otomobil üreticisi Audi, geliştirdiği sanal kokpitin gelecekte önem kazanacağından şüphe duymuyor. Ortadaki ekranı ve göstergeleri ortadan kaldırıp sürücünün tam karşısına bir ekran yerleştiren sanal kokpit, yeni 2015 Audi TT ve en az üç yeni otomobilde kendini gösterecek.

Peki otomobilinizin kokpiti, önümüzdeki 10 sene içinde nasıl görünecek? Audi'nin bu konuda da bir fikri var ve bu fikirlerini 2014 CeBIT tüketici gösterisinde sergiledi. Videomuzda da izleyebileceğiniz Audi James 2025 konsepti, şimdilik sadece bir tasarım çalışmasından ibaret ancak akla yatkın görünüyor ve bizce önümüzdeki senelerde otomobillerin izlemesi gereken yolu işaret ediyor.

Konsept, ihtiyaç duyduğunuzda ortaya çıkan 3 farklı ekrandan, elle kontrol edilen menülerden ve bir otomatik pilot sisteminden oluşuyor. Ekranlar gibi bardak tutucularınız da, sadece siz ihtiyaç duyduğunuzda ortaya çıkıyorlar. Konsept biraz karmaşık görünüyor ancak bugünkü otomobil sistemlerine ve dijital göstergelere baktığımızda çok da uzağımızda olmayabilir.

Okuyucu Yorumları