Audi E-tron Quattro konseptini sergiledi

Audi'den, tamamen elektrikle çalışan, bomba gibi bir SUV: E-tron Quattro ile tanışın!

Audi E-tron Quattro tanıtıldı

2018 yılına kadar tamamen elektrikle çalışan otomobiller satmayı amaçlayan Audi, E-tron Quattro konsepti ile bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdığını gösterdi. Tek bir şarjla 500 kilometre yol gidebilen lüks SUV, Audi'nin yeni tasarım dilini sonuna kadar yansıtıyor.

E-tron Quattro konsepti, alçak tavan çizgisi ve keskin hatlarıyla son derece sportif bir görünüme sahip. Yeni dizaynla birlikte aracın elektrikli tahrik sistemi aralığı maksimum seviyeye ulaştırılarak aerodinamiği iyileştirilmeye çalışılmış.

Tamamen elektrikli bir otomobil olan E-tron Quattro 95 kilovat saatlik lithium-ion bataryayla yaklaşık 500 kilometre (310 mil) yol yapabiliyor. Araçtaki batarya paketi ağırlık merkezini düşürme adına yolcu kabininin altına yerleştirilmiş durumda. Audi, elektrikli SUV modelindeki bataryanın tamamen boşaldıktan sonra Level 3 DC şarj istasyonlarında 50 dakikada dokdurulabileceğini ifade ediyor.

Şirket E-tron Quattro modelinde ilk olarak en son Audi TT modelinde görülen "Sanal Kokpit" sürücü arayüzüne de büyük bir LCD panel olarak yer vermiş durumda. Bunun üzerinde yer alam diğer dokunmatik ekran ise eğlence sistemi, klima kontrolü ve diğer fonksiyonlara erişim sağlıyor.

Okuyucu Yorumları