Audi otomobiller şimdi daha da akıllı!

Audi'nin üst düzey otomobillerine eklenecek olan bu özellik, şimdikinden daha da akıllı olmalarını sağlayacak!

Audi'ler şimdi daha da akıllı!

Bazı Audi modelleri, yeni "araçtan-altyapıya sisteminin" eklenmesi ile trafik ışıkları konusunda daha da akıllı bir hale dönüşüyor. Her ne kadar bu teknoloji EnLighten gibi uygulamalar içerisinde yıllardır var olsa da, Audi, şehir altyapısı ile araçların konuşmasını sağlayan bu teknolojiyi bir araba ile sunan ilk otomobil üreticisi olmakta.

Pam Malhotra'nın (Audi America Genel Müdürü) söylediğine göre firma, bu teknolojinin araç gezinti sistemleri, start - stop özellikleri ile birleştirilebileceği ve hatta bölgeler içerisinde trafik akışını iyileştirebileceği bir gelecek görmekte.

Gerçek zamanlı trafik ışığı bilgisi Audi araçlarına, araç içerisinde bulunan LTE bağlantı ile gönderilmekte. Başka bir deyiş ile bu sistemin çalışması için araca bir akıllı telefonu bağlamanız gerekmemekte. Sürücüler, araç panelinde ortaya çıkan bir geri sayım ile ışığın ne kadar zamanı kaldığını görüyor.

Ne yazık ki, bu hizmete sahip olmak için Audi'nin Connect Prime veri üyeliğine sahip olmanız gerekiyor. 6 ay için 199 dolar veya 30 ay için 750 dolar fiyatı ile de trafik ışıklarının kalan sürelerini öğrenmenin ucuz bir şey olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Trafik ışığı bilgileri zaman içerisinde Audi'nin gezinti sistemi ile bütünleşecek ve araç, trafik ışığı verilerini de kullanarak en hızlı rotayı hesaplayacak. Ayrıca bu sistem, tıkanmaların engellenmesi için de şehirlere veri sağlayacak. Bu veriler, belirli bir yol üzerinde önünüzdeki her ışıkta yeşil ışığa denk gelmeniz için gitmeniz gereken en uygun hızı size sunacak. Ayrıca bu sistem sayesinde sürücüler, bazı bölgelerde yaşanan enerji kayıpları hakkında da bilgilendirilebilir. Kısacası, bu sistem sayesinde kırmızı ışıklarda beklediğiniz süre ciddi bir şekilde kısalabiliyor.

2017 Audi modellerinden sadece küçük bir kısmı bu sisteme sahip olacak ve bunların arasında 1 Haziran 2016 tarihinden sonra üretilen Audi Q7, A4 ve A4 allroad modelleri bulunmakta. Audi, diğer araçlarının ne zaman bu sisteme kavuşacağı konusunda bir bilgi vermiş değil...

Okuyucu Yorumları