Yeni nesil Audi RS6'dan ilk ipuçları, Audi yöneticisinden geldi

Yeni nesil Audi RS6’nın nasıl bir otomobil olacağı hakkında ilk açıklamalar, Audi yöneticisinden geldi.

Yeni nesil Audi RS6'dan ilk ipuçları geldi

Mevcut Audi RS6 Avant tam bir performans aracı ve 2025 yılına kadar üretimde kalması planlanıyor. Ancak halefi geldiğinde, Audi'nin tam elektrikli araçlara geçiş hedefi kapsamında güç aktarma organlarında büyük değişiklikler yaşanacak.

Avustralya’dan Wheels dergisine verdiği bir röportajda Stephan Reil, 2026 model yılı görünümü için planlanan yeni nesil RS6'nın plug-in hibrit olacağını söyledi. Audi'nin araştırma ve geliştirme başkanı Stephan Reil, bunun tam elektrikli modellere doğru atılan bir başka adım olacağını söylüyor.

Reil, bu sürecin tam olarak yeni olmadığına da dikkat çekiyor. RS6 nesilleri gelip geçerken, otomobil üreticisi motoru V10'dan V8'e indirdi ve sonunda 48 voltluk hafif hibrit sistem ekleyen mevcut nesle indi. Plug-in hybrid'ler, bir sonraki adım ve içten yanmalı bir motor içerirken yalnızca elektrikle çalışan bazı işlemler de sunuyor. Ancak Wheels, Audi'nin 2026'da içten yanmalı motor geliştirmeyi durdurma taahhüdünde bulunduğunu da belirtti, bu nedenle bu değişimlerin hiçbiri sürpriz değil.

Neyse ki, plug-in hibrit performans otomobillerinin gücünü artıran bir seçenek. Elbette, birçok otomobil mümkün olduğunca fazla verimlilik sağlamak için bu güç aktarma organını kullanıyor, ancak anlık elektrik motoru torkunun cazibesi, elektrik motoru içten yanmalı güç dağıtımının bıraktığı boşlukları doldurabildiği için PHEV'lere tamamen bir karakter veriyor.