Audi ünlü modeli R8'i fişe takıyor!

Audi'nin efsanevi modellerinden biri olan R8 bu kez daha da muhteşem: Yepyeni R8 konsepti burada...

Audi R8 de modaya uydu!

Audi'nin, ünlü R8'in elektrikli bir modeli üzerinde çalıştığı söylentileri bir süredir ortalarda dolaşıyordu. Sonunda Alman otomotiv devi bu söylentiyi doğruladı.

Dört çekerli yeni R8, 230kW'lık bir güce sahip. Bu gücü sayesinde 0'dan saatte 100 kilometreye sadece 4.8 saniyede çıkabilen yeni Audi R8'in ulaşabildiği en yüksek hız ise saatte 200 kilometre. Aracın 53kWh'lık lityum-ion aküsü yaklaşık 250 kilometrelik bir erişim alanı boyunca yeniden şarj olmadan yolculuk yapılmasını mümkün kılıyor.

Yeni Audi R8'de bulunan 4 motordan arka tarafta yer alanları hemen arka aksın gerisinde ve öndeki motorlar ön aksın üzerinde. Bu yerleşim sayesinde 42:58'lik ağırlık dağılımına sahip olan R8, bu özelliği ile Lamborghini Murcielago LP640 ile benzerlik taşıyor. R8'in ağırlığı ise Murcielago'dan 50 kilo daha hafif yani 1600 kg.

Yeni R8 ile ilgili en kötü haber ise Audi'nin bu modelin sadece konsept olduğu ve üretim için bir plan bulunmadığını söylüyor olması. Daha önce de konsept olarak başlayan projelerin hayata geçtiğini görmüştük ve umarız bunun bir örneğini daha R8 ile yaşarız.

Okuyucu Yorumları