Audi ve Disney otonom araçlar için ortak oldu

Audi ve Disney, otonom araçlara medya üretmek için ortak oldu.

Audi ve Disney'den otonom ortaklığı

Eğer tamamen otonom arabalar bir gerçeklik haline dönüşürlerse, sürücülerin ellerine bol miktarda boş zaman geçecek. Neyse ki Audi ve Disney, oluşacak bu boşluğu doldurabileceklerini düşünüyorlar. İki firma CNET'in Roadshow'unda otonom araçları düşünerek yeni bir tür medya tasarladıklarını söylediler. Firmalar Ocak ayındaki CES 2019 etkinliğine kadar herhangi bir detay açıklamayacaklarını söylemiş olsalar da, Audi'den Nils Wollny beklenebilecekler konusunda birkaç ipucu verdi.

Dijital strateji liderinin verdiği ipuçlarına göre bu "yeni medya türü" araç tabanlı doğası ve teknolojik gelişiminden "tamamen faydalanacak." Ayrıca araçlarda geçirilen süreyi de göz önünde bulundurabilir. Ayrıca Wollny, bu sistemin daha kısa bir süre içerisinde de arka koltuktaki yolcular için sunulabilecek.

Ayrıca bunun, fuar sona erdikten sonra önemini kaybedecek klasik bir CES konsepti olmadığını da belirtmekte fayda var. Wollny, bir "ticarileşme veya iş yaklaşımı" ile "çok belirgin bir planın" olduğunu söyledi.

Yol haritasi ne kadar net olursa olsun, bu ortaklığın ne kadar mümkün olacağı ise tam olarak belli değil. Yine de bu planın tam otonom araçların yaratacağı sosyal durumlardan birine çözüm arıyor olması iyi bir şey. Şu ana kadar araçların sürülmelerine gerek kalmaması ile beraber oluşacak boş zamanda ne yapılacağı pek tartışılmış bir konu değil...

Okuyucu Yorumları