Avea, 36 bin aboneliği iptal etti!

Avea, kimlik bilgisi doğrulanamayan 36 bin kişinin aboneliğini iptal ettiğini duyurdu.

36 bin abonelik iptal!

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, numara taşınabilirliğinin başarısı için abonelerin kimlik bilgilerinin doğru beyanının önemli olduğunu belirterek, kimlik bilgisi doğrulanamayan 36 bin kişinin aboneliğinin iptal edildiğini söyledi.

Bir grup gazeteci ile bir araya gelen Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, GSM sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Numara taşınabilirliği uygulamasının başarılı olabilmesi için abonelerin kimlik bilgilerinin doğru olmasının önemli olduğunu belirten Türktan, Türkiye'de bir çok abonenin abonelik sözleşmesinin kullanıcı üzerinde olmadığının görüldüğünü, bu abonelerin hatlarını taşırken zorluk çekebileceğini dile getirdi. Operatörlere tanınan kimlik bilgileri doğrulama süresinin 1 Ağustos'ta sona erdiğinin ifade eden Türktan, Avea'nın şebekesindeki kimlik bilgilerini doğrulattığı, doğrulanmayan 36 bin kişinin ise aboneliğinin iptal edildiğini söyledi.

Sadece yüzde 6'mız numara taşınabilirliğini biliyoruz
Numara taşınabilirliği sisteminin alt yapısı için Avea ve Vodafone'un toplam 8 milyon dolar, Türkcell'in ise 2 milyon dolarlık yatırım yaptığının dile getiren Türktan, Kasım ayında numara taşınabilirliğinin başlayacağını hatırlattı. Numara taşıma sürecinin altı gün olacağına dikkat çeken Türktan, altı günün ardından geçiş aşamasında abonenin telefonunun bir saat kesileceğini vurguladı. Yaptıkları anket çalışmasına göre Türkiye'nin sadece yüzde 6'sının numara taşınabilirliği uygulamasını bildiğine dikkat çeken Türktan, yurttaşın numara taşınabilirliğinin alan kodu değişerek yapılacağını düşündüğünü ifade etti. Türktan, numara taşınabilirliğin ücretli olacağını dile getirerek, "5 YTL olsa iyi olur. 20 YTL olursa abone neden operatör değiştirsin" dedi.

Yatırım bankaları Avea ile ilgileniyor

Yatırım bankaları Avea ile ilgileniyor

Geçen sene yapılan 3. Nesil (3G) ihalesine rekabet şartları uymadığı için girmediklerini belirten Türktan, bu sene yapılacak 3G ihalesine gireceklerini söyledi. Türktan, "3G ihalesinde 3 yılda nüfusun yüzde 50'sinin kapsaması şartı yer alıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'da 3G olursa zaten Türkiye'nin yüzde 50'sine ulaşmış olunur. 3G ihalesinde geç kalmakta şanlıyız. Dünyada alt yapı ve cihaz maliyetleri düştü. Bu bizim için bir avantaj" dedi.

Büyük GSM operatörlerinin Türkiye pazarı ile ilgilendiklerini dile getiren Tüktan, "Türkiye'de Vodafone var, biz niye yokuz" diyorlar" dedi. Yatırım bankalarının Avea ile ilgilendiğini kaydeden Türktan, ancak resmi bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Vergilerin yüksek olması nedeniyle data kullanımının az olduğuna dikkat çeken Türktan, sektörün daha fazla büyümesi için vergilerin düşmesi gerektiğini söyledi. Hem kira hem de çevresel kaygılar açısından kule ve baz istasyonu bulmada zorlandıklarını kaydeden Türktan, bu nedenle Vodafone ile baz istayonlarını ortak kullanmaya başladıklarını dile getirdi. SİT alanlarında baz istasyon kuramadıklarından yakınan Türktan, SİT alanlarında ortak baz istasyonu kurulması gerektiğini ifade etti.


ANKA

Okuyucu Yorumları