Avea'dan numara taşıma açıklaması...

Avea düzenlediği basın toplantısında iddialı konuştu, numara taşımada liderliğini ilan etti...

Numara taşıma bize yaradı!

Türkiye'de GSM sektörüne rekabeti getiren Avea, 2009 yılında da pazara yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak abonelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Özellikle altyapı ve insan kaynaklarının gelişimine yaptığı yatırımlarla 2008 yılını başarıyla kapatan Avea, sosyal sorumluluk, istihdam ve sponsorluk projeleriyle de Türkiye'nin gelişimine verdiği önemi gösterdi.

Telekomünikasyon sektörünün ve Avea'nın 2008 yılındaki performansının değerlendirildiği toplantıda konuşan Avea CEO'su Cüneyt Türktan, son 3 yılda hem pazardan hızlı büyüdüklerini hem de toplam abone sayısını 2 katına çıkardıklarını belirterek, 2008 yılında toplam pazar yüzde 7 oranında büyürken Avea'nın yüzde 23 oranında büyüdüğünü kaydetti. Şirket geliri esas alındığında ise Avea'nın yüzde 24,2'lik artış ile 2008'de 2 milyar 113 milyon TL gelir elde etme başarısı gösterdiğini söyleyen Türktan, pazardan elde edilen gelir payını da yüzde 13,5'ten yüzde 15,5'e yükselttiklerini belirtti.

Türkiye Avea'yı tercih etti

Türkiye Avea'yı tercih etti

Avea'nın 2008 yılında mobil telekomünikasyon sektörüne yön vermeye devam ettiğini belirten Türktan, "2008 yılında kazandığımız 2 milyon 280 bin net abone ile şu anda 'Türkiye'nin en çok tercih edilen' operatörüyüz. Cep telefonu aboneleri, rakiplerimizden çok bizimle olmayı ve bizde kalmayı tercih ediyor. Abone başına konuşma dakikalarını ve elde ettiğimiz abone başına gelir oranını rakiplerimizle karşılaştırdığımızda "Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü" ünvanımızı koruyoruz. Bununla birlikte numara taşınabilirliğinin tek kazananı Avea oldu. Çünkü 3 Mart 2009 tarihi itibariyle rakamlara baktığımızda 690 bin toplam abone ve 416 bin net abone ile en fazla kazanan operatör olduk ve birinci sıraya yerleştik" dedi.

Türktan sözlerine şöyle devam etti: "Tüm bu başarılarımızın özünde sektör dengelerini tüketici lehine değiştirmeyi hedeflememiz yatıyor. Avea olarak ürün, hizmet ve tarifelerimizle, yaptığımız altyapı yatırımları ile rakiplerimizin takip ettiği operatör haline geldik. Avea'yı daha da ileriye taşımak için tüm gücümüzle bizi tercih eden ve edecek tüketicilerin faydası için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'nin en çok tercih edilen operatörü olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Yatırımlar devam edecek"
2008 yılında 465 milyon TL altyapı yatırımı yaptıklarını, son dört yılda yapılan yatırımların 1,3 milyar dolara ulaştığını aktaran Türktan, Türkiye nüfusunun kapsama oranımız ve EDGE kapsamasındaki yaygınlığımız %95'in üzerine çıktığını belirtti. Türktan 3G sonrasında da EDGE kapsamasındaki yaygınlığın, veri transferindeki sürekliliği artıracağını ifade ederek 2009 yılında da altyapı yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları