Avea, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde!

Türk Telekom Grubu'nun mobil iletişim şirketi Avea, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerini aldı!

Avea, GSMA Kongresi'nde!

Dünya çapında, mobil operatörlerin haklarını temsil eden GSM Association (GSMA)'in etkinliği Mobile World Congress, İspanya'nın Barcelona kentinde başladı. GSMA Yönetim Kurulu'nda Avea'yı temsil eden Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, mobil iletişim dünyasının yol haritasını belirleyen GSMA Kongresi'nde 2 panele konuşmacı olarak katılıyor

220'den fazla ülkeye uzanan GSMA, dünyanın 800 mobil operatörünün yanı sıra, daha geniş bir ekosistem içinde cihaz üreticileri, donanım sağlayıcılar, yazılım ve internet şirketlerinin yanı sıra finans hizmetleri, sağlık, medya, ulaşım ve altyapı gibi endüstrilerde faaliyet gösteren 230'dan fazla şirketi de birleştiriyor. İspanya'nın Barcelona şehrinde başlayan ve 3 gün sürecek "GSMA Mobile World Congress 2013" bir kez daha sektördeki dünya devleriyle, küçük ve orta ölçekli tüm GSM şirketlerini aynı platformda buluşturuyor. GSMA Yönetim Kurulu'nda Avea'yı temsil eden Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, bu büyük etkinlikteki 2 panelde konuşmacı olarak yer alıyor.

Türk Telekom Grup CEO, Avea Yönetim Kurulu Üyesi ve GSMA Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde mobil eğitim, mobil sağlık ve mobil para gibi bölgenin gelişimine katkı sağlayan anahtar hizmetlerin analizi ve sektör içinde devletin destekleyebileceği inovasyon ve yeni işletme modelleri hakkında görüşlerini paylaşacak.

Hakam Kanafani'nin açıklamaları

Hakam Kanafani'nin açıklamaları

Kanafani'nin de katılacağı panellerde, hangi mobil hizmetlerin bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminde en derin etkiye sahip olduğu, MENA bölgesinde orta – uzun vadede hangi düzeyde teknolojik yatırımların beklendiği, yatırımlar ve inovasyonun devamlılığını sağlamak için nasıl bir siyasi çerçevenin gerektiği sorularına yanıt aranacak.

GSMA; mobil bilet, mobil ödeme, eğlence hizmetleri ve kupon gibi yenilikçi uygulamaları, geniş bir yelpazede ele alırken aynı zamanda, GSM, GPRS, EDGE, 3GWCDMA, HSPA, LTE gibi sektörün mobil teknolojilerine dair son gelişmeleri de takip etme fırsatını katılımcılarına sağlıyor.

Türk Telekom Grup CEO ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani:

"Türkiye eşsiz coğrafi konumu ve genç ve dinamik nüfusunun geliştirdiği uçtan uca hizmetlerle bölgenin telekomünikasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türk Telekom Grubu olarak hem insan kaynakları hem de teknolojiye yaptığımız önemli yatırımlarla bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.

ETNO ve SAMENA yönetim kurullarının ardından şimdi de Türkiye'yi GSMA Yönetim Kurulu'nda temsil etme ayrıcalığına kavuştuk. Bunun Türkiye'nin global telekomünikasyon pazarındaki önemli rolünün bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Biz Türkiye ve bölgenin lider telekomünikasyon ve yakınsama teknolojisi şirketiyiz.

GSMA Yönetim Kurulu Üyesi olarak sektörün gelişimi ve dünya mobil iletişim sektörünün geleceğinin belirlenmesine katkıda bulunmak için diğer üyelerle yakın çalışma içinde olacağız" dedi.

GSMA Yönetim Kurulu'na giren Türk Telekom Grubu, SAMENA Telecommunications Council ve European Telecommunications Network Operators' Association (ETNO) olmak üzere 3 farklı organizasyonun yönetim kurulunda eş zamanlı yer alan dünyadaki tek şirket oldu.

Okuyucu Yorumları