Avea, kampüsü cebe taşıyor

Avea, Ankara Üniversitesi işbirliği ile kampüsü cebe taşıyor. İşte büyük projenin detayları...

Avea, kampüsü cebe taşıyor

GSM sektörünün yenilikçi markası Avea; Ankara Üniversitesi işbirliği ile öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak bir ilke imza atıyor. Türkiye'de alanında bir ilke imza atacak olan bu iş birliği ile mobil teknolojiler öğrencilerle buluşuyor; Ankara Üniversitesi'nde "mobil dönüşüm" başlıyor.

Türkiye'deki tüm üniversitelerin mobil iletişim teknolojilerinden faydalanması için özelleştirilmiş uygulamalar sunan Avea, Ankara Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği Türkiye'deki en kapsamlı üniversite faaliyeti olan Avea Mobil Kampüs'ü düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı.

Avea ile üniversite cepte...

Markası ne olursa olsun, internete erişimi olan tüm telefonlara yüklenebilen uygulama ile öğrenciler sınırsız mesajlaşma servisi, sınav sonuçları takibi, kampüs haritaları, mobil kütüphane, üniversite duyuruları ve üniversiteleriyle ilgili faydalı diğer bilgileri cep telefonlarından takip edebilecekler.

Kampüs içine yerleştirilecek akıllı kiosklar yardımıyla da harcamalarının tamamını kimlik kartları üzerinden yapabilecekler. Fakülteler ve öğrencilerin dinlenme alanları içerisine kurulacak akıllı ekranlar ve digital signage teknolojisi ile de üniversite bilgilendirmeleri, duyurular, üniversite etkinlikleri ve eğitici programların öğrenciler tarafından izlenmesine imkan verilecek.

Avea Mobil Akademi'de ayrıca Uzaktan Eğitim Merkezi'nde (UZEM) programlara kayıtlı öğrencilere ders videoları ve diğer ders içerikleri Avea Mobil Akademi altyapısı üzerinden gönderilecek.

"3 çay fiyatına tüm gelişmeler cepte"

Avea Mobil Kampüs uygulamasını yükleyen tüm öğrencilerin ayda sadece 3TL'ye uygulamanın tüm avantajlarından yararlanabileceklerini belirten Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Üniversite öğrencilerinin kampüs içinde ya da dışında tüm iletişimlerini Avea Mobil Kampüs'te birleştiriyoruz. Bu, şimdiye kadar hayata geçen en kapsamlı mobil kampüs uygulamasıdır. Uygulama ile 55 bin üniversite öğrencisine sadece 3 çay fiyatına hem arkadaşlarıyla sınırsız mesajlaşma hem de kampüsteki tüm gelişmeleri cep telefonlarından takip etme imkanı sunuyoruz. Üniversitelerin kolaylıkla yükleyebilecekleri uygulamanın en önemli özelliklerinden biri ise, tüm işletim sistemlerine uyumlu olması ve çoklu dil seçeneğini desteklemesi. Bu sayede, öğrenciler akıllı telefonları olsun olmasın ders programlarına, kampüs haritalarına, üniversite duyurularına ve kütüphaneye erişirken Mobil Kampüs'te yer alan içerikleri Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda da paylaşabilecekler. Peki hedefimiz ne? Bu uygulamanın tüm üniversite ve işletmelere örnek teşkil etmesi... Hedefimiz ise Ankara Üniversitesi ile başlattığımız bu işbirliği fırsatını ülkemizin tüm üniversitelerinde yaygınlaştırmak. Çünkü Türkiye'nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip Avea, bu merkezde çalışan 220 mühendisiyle, geleceğin teknolojilerini geliştiriyor. " dedi.

"Üniversitelerini ceplerinde taşıyacaklar"

"Ankara Üniversitesitesi öğrencileri üniversitelerini yüreklerinde taşırlardı şimdi ceplerinde taşıyacaklar"

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olarak Ankara Üniversitesi'nin bu işbirliği ile mobil dönüşüme imza attığını vurgulayan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, "Ankara Üniversitesi olarak Avea Mobil Kampüs uygulamasının ilk kez üniversitemizle birlikte başlayacak olmasından dolayı heyecanlıyız. Ankara Üniversitesi öğrencilerine değer veren bir üniversitedir. Öğrencilerimiz üniversitelerini yüreklerinde taşırlardı şimdi ceplerinde taşıyacaklar. Öğrencilerimiz mobil iletişim teknolojileri ile daha aktif bir kampüs hayatı sürdürebilecek. Uygulamanın öğrencilerimizin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye'de bir çok alanda ilklerin sahibi olan Ankara Üniversitesi olarak mobil dönüşümde de yine bir ilki gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu ve onurluyuz." diye konuştu.

İlk olarak Ankara Üniversitesi ile hayata geçen Avea Mobil Kampüs uygulaması, üniversite kampüsünde hayata geçirilecek 'akıllı kiosk' ve 'akıllı ekran' projeleri ile devam edecek. Kampüs içine yerleştirilecek akıllı kiosklar sayesinde öğrenciler harcamalarının tamamını kimlik kartları üzerinden yapabilir hale gelecek. Sistem ile öğrenciler, kimlik kartlarına kampüs içinde yükleme yapabilecek, Avea ürün ve servisleri ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Proje çerçevesinde kampüse yerleştirilecek akıllı ekranlarile üniversite bilgilendirmeleri ve duyurular öğrencilere ulaştırılacak, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde programlara kayıtlı öğrencilere ders videoları ve diğer ders içerikleri Avea Mobil Akademialtyapısı üzerinden gönderilecek. Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında yıl içinde tüm çalışmaların hayata geçmiş olacağını belirten Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, "Ankara Üniversitesi ile başlattığımız Avea Mobil Kampüs projesinin, Türkiye'deki diğer üniversiteler tarafından da kullanılabilmesi için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Okuyucu Yorumları