Avea ve İSBAK'tan trafiğe çözüm

Avea ve İSBAK trafiğe yeni bir çözüm buldu. İşte bulunan bu çözümün sunacakları...

Avea çözümü buldu

Avea; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden akıllı ulaşım sistemleri konusunda hizmet veren kuruluşu İSBAK (İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri A.Ş) ile Türkiye'nin gerçek zamanlı trafik yoğunluğunu belirleyecek ve ileriye yönelik öngörü oluşturacak sistemi hayata geçirmek üzere işbirliğine gitti. Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve İSBAK A.Ş Genel Müdürü Kasım Kutlu arasında imzalanan protokol ile Avea ve İSBAK mühendisleri ileri zamanlı trafik durumunun öngörüleceği bu yenilikçi Ar-Ge projesi için birlikte çalışmaya başladı.

Avea, gerçek zamanlı trafik yoğunluğu hesaplanabilmesi ve yoğunluktaki değişimin öngörülebilmesi için, müşterilerinin hizmet aldıkları baz istasyonun değişmesinden ortaya çıkacak bağlantı verilerini kullanacak. AveaLabs ve İSBAK mühendisleri tarafından geliştirilecek algoritma, İSBAK'ın mevcut trafik verilerinin yer aldığı gelişmiş trafik bilgi sistemine de entegre edilecek. İlk etapta İstanbul'daki ana yollar üzerinde trafik bilgileri hesaplanarak geliştirilecek uygulama, yakın gelecekte başta büyük şehirler olmak üzere tüm Türkiye'deki ana yollara uygulanabilecek. Hesaplanan trafik kullanıcılarla paylaşılarak, kullanıcıların trafiğe uygun hareket etmeleri sağlanacak.

Yoğunluk değişimi önceden öngörülebilecek, trafik kitlenmeden çözümü geliştirilecek İSBAK mühendisleri ile Avea mühendislerinin üzerinde çalışmaya başladığı ve 2013 yılında uygulanmaya başlanacak olan proje, gerçek zamanlı trafik yoğunluğu hesaplaması sunarken, geliştirilecek trafik yoğunluğu öngörü uygulaması ile hem özel hem de kamu araçları için faydalı veriler sağlanacak.

Okuyucu Yorumları