Avnet, VMware'i Türkiye pazarına getiriyor

Sunucuya para vermek istemeyenler için sanallaştırma teknolojisi hesaplı fırsatlar sunuyor...

VMware Türkiye'de

Son yıllarda farklı ihtiyaçlara yönelik farklı sunucuların kullanımının artması, donanım ve bakım maliyetini düşürmek isteyen firmaların sanallaştırmaya yönelmesini sağlıyor. Getirdiği esnek seçenekler sayesinde sanallaştırma pazarının lideri konumundaki VMware, Avnet Technology Solutions ile Türkiye'ye geliyor.

Firmanın Türkiye Genel Müdürü Cem Aşık, "Sanallaştırma, şirketlerin BT altyapılarını oluşturma ve sürdürme yöntemlerini değiştiriyor. Ancak sanallaştırılmış bir BT ortamı, gelişmiş kurulum ve yönetim becerileri gerektirir. Kanal iş ortaklarımız, müşterilerinin, organizasyonlarına en iyi uyan, maliyet tasarrufu ve verimliliği artırma gibi önemli kazançlar sağlayan, komple VMware temelli sanallaştırma çözümlerini sunacaklar. Avnet Türkiye, VMware'in mobilitede yeni ufuklar açacak "masaüstü sanallaştırma" gibi yeni çözümlerini yaygınlaştırmada kilit rol oynayacaktır. Avnet, iş ortaklarının sanallaştırma işini büyütmelerine ve müşterilerinin altyapılarını iyileştirmek için sanallaştırma çözümleri sağlamalarına yardım etme konusunda, VMware ile dünya çapında denenmiş bir uzmanlığa sahiptir" diyor.

Tasarruf, ama ne kadar tasarruf?

Tasarruf, ama ne kadar tasarruf?

Üç yılda, bir sunucu bedeline eşit maliyet tasarrufu. Avnet Technology Solutions EMEA Bağımsız Yazılım Direktörü Mickey Bharat, "Avrupa'daki şirketler, sanallaştırılmış masaüstleri, sunucular ve depolama cihazlarında enerji tasarrufuna gitmek amacıyla veri merkezlerinde yeşil teknolojiye yöneliyorlar. Müşteriler sanallaştırılmış sunucular kullanarak her üç yılda, bir sunucuya eşit bedelde bir maliyet tasarrufuna gidebilirler. Avnet'in kanal iş ortakları sanallaştırmayı sadece müşterilerinin tasarruf etmelerine yardımcı olmak için değil, BT altyapılarını daha çevre dostu kılmak için de kullanabilirler. Avnet ayrıca kanal iş ortaklarımız ile bulut bilgi işlem gibi sanallaştırma ilintili teknolojileri sunabilmeleri için birlikte çalışacaktır" dedi.

Bulut bilgi işlem, BT kaynaklarının kullanılış şeklini değiştiriyor. VMware'in lider teknolojisi, şirketlerin veri merkezlerini dahili bir buluta dönüştürmelerine (veri merkezinde sanallaştırılmış kaynaklardan oluşan havuz) olanak verirken; aynı zamanda işlerinin esnekliğini artırmak ve maliyetlerini düşürmek için özel bulutların (private clouds), harici bulut (public cloud) tedarikçileri ile entegre bir şekilde kullanılmasını da destekliyor. Avnet ve VMware arasındaki yeni ilişki, Türkiye'deki şirketlerin bulut bilgi işlem gibi yeni çözümleri kullanmaları için şimdiden yatırım yapmalarına yardım ediyor.

Türkiye'deki bu işbirliği, Mart ayında Avrupa'da gerçekleşen ikinci Avnet- VMware ortak çalışması. Avnet bu ay başında Romanya'da VMware çözümlerini dağıtacağını duyurmuştu. 2007'de ABD'de başlayan Avnet-VMware distribütörlük ilişkisi, genişleyerek, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya ve şimdi de Türkiye'deki kanal iş ortaklarını kapsayacak şekilde sürüyor.

Okuyucu Yorumları