Avrupa için teknoloji üretiyoruz!

Vodafone Türkiye ve Türk mühendisler bir araya geldiler ve bu önemli ülke için bakın neler yaptılar!

Vodafone'dan büyük adım!

Vodafone Türkiye bünyesinde bulunan OKSİJEN'in ürettiği yenilikçi teknolojiler, Avrupa'da kullanılmaya devam ediyor. Türkiye'de önemli bir Ar-Ge istihdamı sağlayan ve son iki yıldır Vodafone Grubu'nun Global İnovasyon Merkezi olan OKSİJEN'in ürettiği Lokasyon Bazlı Çözümler, Vodafone'un merkezi İngiltere'de devreye alındı.

Vodafone Türkiye'nin Global İnovasyon Merkezi olan OKSİJEN, Avrupa'ya teknoloji ihraç etmeyi sürdürüyor. OKSİJEN'deki Türk mühendisler tarafından üretilen yeni teknolojiler şimdi de Vodafone İngiltere'de kullanılmaya başlandı.

Vodafone İngiltere, lokasyon bazlı servis altyapısını OKSİJEN'in geliştirdiği Merkezi Lokasyon Platformu ile değiştirerek yeniledi. Bu altyapı sayesinde Vodafone İngiltere, lokasyon bilgisi kullanan katma değerli servislerini mobil abonelerine OKSİJEN'in çözümü üzerinden sunmaya başladı. Herhangi bir abonenin şebeke veya GPS tabanlı lokasyon bilgisinin tek noktadan elde edilmesi bu teknolojiyle mümkün oluyor. Böylece bu bilgiyi kullanan katma değerli servisler daha hızlı ve daha kaliteli olarak sunulabiliyor.

Acil Arama Servisi için de kullanılıyor!

Acil Arama Servisi için de kullanılıyor!

OKSİJEN tarafından geliştirilen altyapı; Vodafone Almanya, Vodafone Hollanda ve Avusturya TAG Group'dan sonra dördüncü operatör olarak Vodafone'un amiral gemisi Vodafone İngiltere tarafından kullanıma alınmış oldu.

Diğer taraftan Vodafone İngiltere, bu platformu Acil Arama Servisi amacıyla da kullanmaya başladı. Vodafone İngiltere aboneleri Acil Arama Servisi'ni kullandıkları anda, lokasyon bilgilerinin OKSİJEN platformları üzerinden otomatik olarak belirlenmesi ve ilgili merkeze iletilmesi mümkün kılınıyor.

OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, inovasyonun gücüne vurgu yaparak şunları söyledi:

"2000 yılından beri teknoloji üreten OKSİJEN, iki yıl önce Vodafone'un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere 'Global İnovasyon Merkezi' seçildi. OKSİJEN'in gücü yenilikçilikten geliyor. Vodafone Türkiye çatısı altında teknoloji üretirken global birikimimizi kullanıyoruz ve yine global partnerlerimize en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. Global Ar-Ge merkezi olmamız sayesinde, 30'u aşkın ülkedeki 400 milyonun üzerinde abone için teknoloji üretiyoruz. Türkiye'de üretilen çözümleri, Vodafone'un faaliyet gösterdiği tüm ülkelere ihraç ediyoruz. Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletiyoruz. Uluslararası arenada faaliyet gösteren diğer mobil teknoloji firmalarının ürettiğimiz teknolojileri benimsemesi, Türkiye'deki mühendislerinin eseri olarak yurtdışına ihraç ettiğimiz teknolojiler bize gurur veriyor."

Okuyucu Yorumları