Avrupa Komisyonu'ndan Microsoft'a dev ceza

Microsoft, daha önce de söylediğimiz gibi, tek bir pencere nedeniyle fena darbe yedi...

Microsoft'a ağır darbe!

Avrupa Komisyonu'nun Windows'taki tarayıcı seçim ekranı için Microsoft'a keseceği ceza kesinleşti. Komisyon, şirketin 2009'da Avrupa Birliği ile yapılan tekelcilik karşıtı anlaşmaları çiğnemesi nedeniyle şirkete 732 milyon dolar ceza kesti.

Microsoft, 2009'da AB ile yaptığı anlaşmada Avrupa'da satılan Windows PC'lerinde bir tarayıcı seçim ekranı göstermeye söz vermişti. Bu ekranda Internet Explorer dahil olmak üzere farklı üreticilerin web tarayıcıları görüntüleniyordu. AB'nin bu kararının nedeni, IE'nin haksız bir biçimde öne çıktığını düşünmesiydi.

Yazılım devi, Temmuz ayında Windows 7'deki ekranın uzun süredir gösterilmediğini itiraf etti. Microsoft, durumun bir yazılımsal hata nedeniyle meydana geldiğini söylemiş, bunun için bir güncelleme yayınlamıştı. Dahası şirket, tarayıcı ekranını anlaşmanın süresinden daha uzun bir süre göstereceğini duyurmuştu.

Avrupa Komisyonu ise bugün yayınladığı basın bildirisinde, önceki tekelcilik karşıtı anlaşmaya uymaması nedeniyle ilk kez bir şirketi cezlandırdığını söyledi.

Okuyucu Yorumları