Avrupa'nın en büyük oyun fuarı başlıyor

Avrupa'nın en büyük oyun fuarı Türkiye'nin partnerliğiyle gerçekleşiyor.

Gamescom başlıyor

Türkiye'nin ilk teknokenti olan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl üst üste en başarılı teknopark ilan edilen ODTÜ TEKNOKENT, Türkiye'de oyun sektörünün gelişimi ve girişimcileri bu alana da yönlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Dünyada 100 milyar dolara yakın gelir elde eden oyun sektörü, mobil teknolojilerin gelişmesi ve her an oyun oynayabilme imkanının da sunulmasıyla birlikte istikrarlı bir ivme kazandı. 2016 yılı sonunda %8,5 büyümenin öngörüldüğü oyun sektöründe, Türkiye'nin payı henüz çok yüksek olmasa da Türk oyun geliştiricilerin pazara sunduğu oyunlar yüksek ilgi görüyor. Son yıllarda yerel oyunların uluslararası başarıları ve kazanımları artarken ihracat oranı da dikkat çekici bir hızla yükseliyor.

Oyun sektörüyle ilgili gelişmelerin paylaşıldığı, dünyanın birçok oyun geliştirici şirketinin katıldığı ve Avrupa'nın en büyük oyun fuarı olan Gamescom'a, her yıl yüze yakın ülkeden 700'den fazla oyun firması katılıyor. Firmaların en popüler oyunlarını sergiledikleri ve kullanıcılarla buluşturdukları Gamescom fuarına bu yıl ODTÜ TEKNOKENT ve TOGED'in girişimleri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi, Elektirik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansı destekleriyle Türkiye partnerlik ediyor.

17-21 Ağustos tarihleri arasında Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan fuara, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde bulunan 20 firma da katılıyor. Türkiye Pavilyonu olarak fuar alanında önemli yere sahip olacak firmalar, tüm dünyadan katılımcılara projelerini ve ekiplerini sunma fırsatı elde edecek. ODTÜ TEKNOKENT, Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle henüz şirketleşmeyen ancak iş fikrini sunan bazı firmaların da Gamescom'da yer almasını sağlayarak, bu firmaların şirketleşmelerinin de önünü açıyor.

Okuyucu Yorumları