Avustralya'da yeni hayvan türleri keşfedildi

Avustralya'da, kimsenin bilmediği 3 yeni canlı türü keşfedildi. İşte o yeni türler...

3 yeni tür daha...

Doğal yaşamı hala büyük sırlar barındıran Avustralya'da bugüne kadar hiç bilinmeyen 3 farklı hayvan türü keşfedildi.

Avustralya'da keşfedilern hayvan türlerinden biri yaprak kuyruklu bir kertenkele, diğeri altın renkli bir kum kertenkelesi, üçüncüsü ise kayaları kazarak yaşayan bir tür kurbağa. Avustralya'nın yağmur ormanları bölgesinde keşfedilen türler, bilim insanları tarafından dikkatlice incelenip kayıt altına alındı ve haklarında tanıtıcı makaleler hazırlanıp bilim dergilerinde yayınlandı.

Yeni bulunan canlılardan en ilginci, Avustralya'nın Melville bölgesindeki dev kaya platosunda yaşayan bir kurbağa. Otomobil hatta apartman boyutunda milyonlarca dev kayadan oluşan bu engebeli araziye ulaşım son derece zor. Dolayısıyla bölgede hala keşfedilmemiş pek çok türn yaşadığına inanılıyor. Yeni bulunan kurbağa da yumuşak kayaların içinde oyuklar açarak bu oyuklarda yaşıyor. Böylece kendini yırtıcılardan da korumuş oluyor. Ayrıca kayalara açtığı deliklerin içine yerleşen böcekleri de avlayara beslenmiş oluyor.

Yaprak kuyruklu kertenkele ise yaklaşık 20 santim boyunda ve yağmur ormanlarında yaşıyor. Kum kertenkelesi ise tüm gün boyunca kumların üzerinde aktif şekilde böcek kovalıyor, geceleri ise yubasına çekiliyor.

Keşfi yapan Avustralya'lı bilim insanları, bölgede hala çok sayıda keşfedilmemiş tür olduğunu düşünüyor ve önümüzdeki ay tekrar bölgede kamp kurarak yerni türler için araştırmaya başlayacaklar.

Okuyucu Yorumları