Ayda 1 TL'ye herkese dokunmatik cep!

Bu kampanya çok konuşulacak: Ayda 1 TL'ye herkesin dokunmatik bir akıllı cebi olacak!

Ayda 1 TL'ye dokunmatik cep!

Vodafone Türkiye, 3G+'ın 1. yıldönümü etkinliklerine heyecan verici bir haberle başladı. Vodafone Türkiye'nin herkes, her an, dilediği her yerden mobil iletişimin tüm olanaklarından yararlanabilsin diye, tüketicisine sunacağı sürpriz bir dizi teklifin ilkinin tanıtımı, 15 Temmuz 2010 Perşembe günü Vodafone Maslak Plaza'da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti.

Vodafone'dan "herkese 3G+, herkese mobil internet"
Türkiye'nin ilk operatör markalı 3G'li telefonu Vodafone 840'ın tanıtımının Orhan Gencebay ile birlikte yapıldığı basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Vodafone Türkiye olarak, 3G+'ın lansmanının 1. yılını geride bırakırken, önümüzdeki dönem için yepyeni, vizyoner bir 3G programını devreye alıyoruz: mobil interneti Türkiye'de yaygınlaştırmak, dileyen herkese, her an, her yerden internetin faydalarını sunmak amacıyla, yepyeni bir dönem başlatıyoruz. 'Herkese mobil internet' misyonuyla çalışacağımız bu dönemde, 3G+ teknolojisine ülkemizde yaşayan herkesin ulaşabilmesi ve faydalanabilmesi için altyapı yatırımlarımıza devam etmeyi ve maddi erişilebilirliliği kolaylaştırmayı ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyoruz," diye konuştu.

Vodafone'un 3G+ yatırımları

Vodafone'un 3G+ yatırımları

Timuray, "Yaklaşık 1 yıl önce, 30 Temmuz 2009 tarihinde, 5 kıtada, 16 ülkede yıllardır sunduğumuz 3G teknolojisindeki global birikimimizi Türkiye'ye aktararak geliştirdiğimiz ve 3G+ adıyla markalaştırdığımız hizmetlerimizi 81 ilimizde eş zamanlı başlatmıştık. 3G+ hizmetlerimizde, global kalitemiz, ileri teknolojik altyapımız, tüketici vaatlerimizle "müşteri memnuniyetinde fark yaratmaya" odaklandık. 2009-2010 mali yılımız için daha önce bütçelediğimiz 1.3 milyar liralık yatırımımızı 1.5 milyar TL'ye çıkartırken, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun yayımladığı rapora göre sektörümüzün 2010 yılı ilk çeyreğinde 303 milyon TL ile tüm rakiplerimizden daha fazla yatırım yaptık. Geçtiğimiz 3 yılda teknoloji altyapımızı 3 katına çıkartırken, yalnızca 3G teknolojisini desteklemek için 1 yıl içinde 4400'e yakın baz istasyonu kurduk. Bugün itibarıyla 3G'de Türkiye'nin 81 ilini ve nüfusumuzun yüzde 70'ini kapsıyoruz." dedi.

Vodafone "Türkiye'nin aboneleri tarafından 3G'si en çok tercih edilen operatörü"

Timuray, sözlerine şöyle devam etti: "30 Temmuz 2009 tarihinde 3G+ hizmetlerinin sunulmaya başlamasının ardından geçen 1 yıllık süre içinde, "Türkiye'nin aboneleri tarafından 3G'si en çok tercih edilen operatörü" memnuniyet duyuyoruz. Abonelerimizin %30'u civarında 3G'ye abone oldu, yani her 3 Vodafone abonesinden biri 3G abonesi. Şebekemizdeki aylık data kullanımı 3G lansmanından itibaren tam 28 kat arttı. Vodafone Türkiye olarak, abonelerimizin bize duydukları güven için onlara teşekkürü bir borç biliyoruz ve Türkiye'ye bugüne kadar ki en büyük, en özel hediyemizi sunuyoruz."

Vodafone'dan "Herkese 3G'li akıllı telefon"

Vodafone'dan

Timuray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de her gelir grubundan tüketicimizin, beklentileri ve bütçeleri doğrultusunda çağın bu en büyük nimetinden yararlanmasını sağlamak Vodafone olarak bizim kurumsal sorumluluğumuz. Biz, mobil iletişimin en hızlı gelişim gösterdiği internet ve multimedya alanlarında üstün yeteneklere sahip 3G'li telefon "Vodafone 840"ı ayda 1 TL'ye müşterilerimize sunarak, bu konudaki irademizi açıkça ortaya koyuyoruz. Müşterilerimizin gösterdikleri yoğun ilginin ve güvenin Vodafone Grubu bünyesinde yarattığı memnuniyetin bir ifadesi olarak, Türkiye'ye daha birçok 'ilk'i ve yeniliği birbiri ardına sunuyor, Türkiye ve 3G teknolojisine olan inancımızı bir kez daha gösteriyoruz:"

Vodafone Markalı Telefonlar şimdi Türkiye'de

Toplantıya katılan Vodafone Grubu Terminal Portfoyü Global Genel Müdürü Vik Patel de, dünyanın en büyük mobil iletişim şirketi olarak birçok alanda öncü olduklarını, operatör markalı cep telefon pazarının da Vodafone'un öncülüğünü ve liderliğini sergilediği önemli bir alan olduğunu belirtti.
Vodafone'un, faaliyet gösterdiği birçok ülkede, tüketicilerin mobil iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilecek Vodafone markasını taşıyan ya da taşımayan çok geniş yelpazede cep telefonunu, kaliteyi en önde tutarak, kullanıcılara çok cazip abonelik koşulları, uygun fiyatlara sunmayı ilke edindiğini söyleyen Patel, "Türk tüketicisinin de birçok ülkedeki kullanıcılarla aynı şartlara, Vodafone'un gücü ve birikimiyle sahip olmasını, Türkiye'ye verdiğimiz önemin bir diğer kanıtı olarak değerlendiriyoruz," dedi.

Vodafone cepler büyük ilgi görüyor

Vodafone cepler büyük ilgi görüyor

Vodafone markalı telefonların 2006 yılında pazara sunulduğundan bu yana tüm dünyada 26 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini anlatan Patel, şunları söyledi:
"Sadece 2009-2010 mali yılında bu rakam 4,8 milyon adet olarak gerçekleşti. Bunların %55'i düşük fiyatlı, girişi seviyesi cep telefonları. 3G'li akıllı telefonlar ise henüz çok yeni bir kategori, ancak en hızlı büyümeyi akıllı telefon segmentinde görüyoruz. Bunda Türkiye'de olduğu gibi 3G teknolojilerinin hızla devreye girmesi, data servislerinin çeşitlenmesi ve akıllı telefonların multimedya yeteneklerinin güçlenmesi gibi faktörler etken. Türkiye gibi çok genç bir nüfusa ve çok gelişmiş cep telefonu kullanım modellerine sahip gelişmiş bir pazarda, tüketici tercihleri açısından, operatör markalı cep telefonu kategorisine bir akıllı telefon modeli ile girmemizden daha iyi bir seçenek olamazdı."

Patel, Vodafone 840'ın 3G destekli akıllı telefon uygulamaları özelliklerine sahip bir telefon olarak tüketicilerin beklentilerine en iyi şekilde cevap vereceğine inandıklarını kaydetti. Patel, "Vodafone olarak, Türkiye'deki tüketicilerin tercihleri ve beklentileri doğrultusunda, pazarın da ihtiyaçlarını göz önüne alarak, mevcut portföyümüzü Vodafone marka cep telefonu ve akıllı telefonlarla daha da genişletmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz," dedi.

Vodafone 840'ın özellikleri ve kampanya detayları

Vodafone 840'a sahip olmak için, aylık 35 TL'lik özel tarifeye abone olmanız gerekecek. 35 TL karşılığında 150 dk konuşma süresi (her yöne), ücretsiz SMS ve MMS (50 adede kadar), ve internet bağlantısına sahip olacaksınız. Bağlantı, 100 MB'tan sonra daha düşük hızlarda verilecek. Taahhüt süresi ise 18 ay olarak belirlenmiş.

Teknik özellikler
* Facebook, Twitter, Windows Live Messenger gibi uygulamalara kolay erişim;

* Cep telefonundan internette gezinme tecrübesini daha da zevkli kılan Opera Mini web tarayıcı

* Elektronik posta gibi özellikler

* 3G

* 2 MP CMOS kamera

* 8x dijital zoom özelliği

* 140 MB dahili hafıza

* 8GB'a kadar mikro SD desteği

* Mini USB 2.0

* 1150 mAh Pil

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları