Aynı cihazda Android ve Windows yan yana!

Microsoft, Android ve Windows Phone'un aynı cihazda çalışması için büyük bir adım daha attı!

Android ve Windows yan yana!

Microsoft, yakın zamanda aldığı bir patentle işletim sistemlerinin çalışma biçiminde önemli değişiklikler yapabilir.

Patentin içeriğinde telefonlarda çoklu işletim sistemi kullanmaya yönelik teknik bilgiler bulunuyor. İki gün önce Microsoft'a teslim edilen ABD 9.003.173 patent numarasına sahip patent, kullanıcının ihtiyacına göre kullanmak istediği işletim sistemini seçebilmesinden bahsediyor. Daha ilginci ise bootloader'ın yalnızca kullanıcının istediği bölümleri ön-yükleyebilmesi. Bu sayede hem zamandan, hem de kaynaklardan tasarruf edilebiliyor. İşletim sisteminin istenen bölümlerini yükleme işlevi, ek güvenliğe ihtiyaç duyan kurumsal uygulamalarda da faydalı olabilir.

Son olarak patente göre işletim sisteminin farklı bölümleri veya farklı işletim sistemleri, cihazın üzerinde değil, bulutta depolanabiliyor ve indirilebiliyor.

Tüm bunlar kulağa oldukça teknik gelse de, Microsoft'un Android ve Windows Phone'u yan yana çalıştırma çabalarının bir işareti olabilir. Microsoft, bu patent sayesinde belki de Android uygulamalarını Android'e geçiş yapmadan, Windows altında çalıştırmanın yeni bir yolunu sunacak. Bu durumda Android'in sürekli olarak çalışması gerekmeyecek ve sadece gereken bölümleri yüklenecek.

Henüz her şey taslak aşamasında olduğundan, patentin gerçeğe dönüşmesi uzun zaman alabilir. Bu yüzden hemen heyecanlanmamakta fayda var.

Okuyucu Yorumları