Ayrı Bir Video Sayesinde Selfie'ler Canlanıyor!

Araştırmacılar, ayrı bir video sayesinde selfie'leri canlandırabiliyorlar!

Selfie'ler canlanacak!

Apple'ın Live Photos ve Google'ın yeni Motion Photos özellikleri hareketsiz bir görseli hareketlendirmede iyi bir iş çıkarıyor olabilirler, ama Tel Aviv Üniversitesindeki araştırmacılar ve Facebook, ellerinde tek olan şey tek bir görsel olsa da onu canlandırmanın bir yolunu buldular. Yakın zamanda yayınlanan çalışma, takımın istedikleri kişinin "driving video"sunu kullanarak nasıl farklı yüz ifadelerinin haritasını çıkarabildiğini ve bunları farklı duygularla ilişkilendirdiğini anlatıyor. Dikkatli harita çıkarma ile, buradaki aynı yüz ifadeleri sabit bir fotoğrafa, hatta bir çizime adapte edilebiliyor.

Yukarıdaki videoda (İngilizce) anlatıldığı gibi, bir görseli canlandırmak bahsettiğimiz "driving video"yu gerektiriyor, bu, girdi görevi görüyor. Driving video'nun yüz özelliklerini hedeftekilerle eşleştirmek, araştırmacıların "kaba saba" bir animasyon oluşturmasını sağlıyor, orijinal görselde "saklı" olan detayları dolduruyorlar. Muhtemelen bu saklı detaylar için verilebilecek en güzel örnek, ağzınızın içinde ne olduğu -- güldüğünüzde dişlerinizi görmek gibi. Bunlar ekleniyor, ayrıca doğal olmayan gölgeleri silmek gibi ince detaylar da düşünülüyor, sonra elinizde driving video'daki aynı ifadeleri yapabilen sabit bir fotoğrafınız oluyor.

Bu projede Facebook'un parmağı olduğu için, bu uygulamanın gerçek hayatta bir uygulamasını Facebook profil resimlerinde görebiliriz, örneğin sosyal medyada gördükleri şeylere tepki verecek şekilde profil resimleri hareketlenebilir. Facebook bir süre önce de gönderilere basit bir baş parmak işaretinden daha fazla "tepki" tuşu eklemişti.

Okuyucu Yorumları