Az bilinen 5 harika Google uygulaması!

Google'ın Android için geliştirdiği, çok az kişinin bildiği bu 5 uygulamayı siz de öğrenin istedik!

Az bilinen 5 uygulama!

Google'ın bir dizi uygulaması ve hizmeti hayatımızın içine girmiş durumda. Ancak Google'ı yakından takip edenlerin, dolayısıyla az kişinin bildiği birkaç uygulama da var. Bu uygulamalar bazen oldukça deneysel yapıdalar, bazense çok spesifik konuları ele alıyorlar. Ancak ortak noktaları, orijinal ve görmeye değer olmaları. İşte az bilinen 5 Google yapımı Android uygulaması.

1. Google Cardboard

Google Glass hakkında çok şey duymuşsunuzdur. 1.500 dolarlık fiyat biçilen gözlükler, yüksek fiyatı nedeniyle muhtemelen ilginizi çekmiyor. Ancak Google'ın artırılmış gerçeklikle ilgili bir başka deneyi daha var. İlk olarak bu seneki Google I/O etkinliğinde tanıtılan Google Cardboard, Oculus Rift'i taklit ediyor, ancak bir farkla. Cardboard için yüklü miktarda para harcamanıza gerek yok, bu web sayfasına giderek kendi karton gözlüklerinizi kendiniz oluşturabiliyorsunuz.

Az bilinen 5 harika Google uygulaması!

Gözlüğünüzü hazırladıktan sonra Cardboard uygulamasını telefonunuza yükleyip, onu gözlüğünüze takmanız yeterli oluyor. Artık istediğiniz şehri oturduğunuz yerden gezebilir, panoramik fotoğraflara sanki oradaymışsınız gibi bakabilir, YouTube videolarını dev görünen bir ekranda izleyebilirsiniz.

Google Express ve Google Helpouts

Google Express ve Google Helpouts

2. Google Express

Google'ın sadece arama sonuçlarını değil, yaşadığınız yere göre gerçek, somut ürünleri de önünüze getirebildiğini biliyor muydunuz? Ancak tahmin edebileceğiniz gibi Google Express her yerde çalışmıyor ve hizmeti alabilmek için ABD'nin belirli eyaletlerinde yaşamanız şart.

3. Google Helpouts

Konunun bilgisayarlar veya oyunlarla ilgisi olması şart değil, internette çoğu soruya cevap bulmanız mümkün. Tabi, sizden önce aynı soruyu soranların olması şartıyla.

Az bilinen 5 harika Google uygulaması!

Bazı durumlarda yüz yüze olmasa bile, sorunuzu gerçek bir insana yöneltme ihtiyacı duyabilirsiniz. İşte bu durumda Google Helpouts ile doğru insana bağlanabilirsiniz. Uygulama içerisindeki konu listeleri, onlarla ilgilenebilecek insanları bulmanızı kolaylaştırıyor. Bazı kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz. Bazıları ise size harcayacağı zaman için haklı olarak ücret talep edebiliyor.

Uygulamayı Türkiye'de Google Play'den yüklemenize izin verilmiyor, ancak biz APK dosyasını indirdikten sonra çalıştırabildik.

One Today ve Primer: Marketing for Startups

One Today ve Primer: Marketing for Startups

4. One Today

Google'ın küçük kızları okutmasına, temiz suya ihtiyaç duyanların işini kolaylaştırmaya ve fazlasına yardım etmek istiyorsanız, One Today ile günde 1 dolar veya daha fazlasını bağışlayabilirsiniz.

5. Primer: Marketing for Startups

Google Play'de Google Learn altında görünen bu uygulama, çok spesifik bir konuya odaklanıyor. İster bağımsız bir geliştirici olun, ister serbest bir grafik tasarımcısı veya pet shop sahibi, markanızı nasıl geliştirebileceğinizi bu uygulamayla öğrenebilirsiniz. Uygulamadaki her biri birkaç dakikayı geçmeyen dersler, size çok kapsamlı bilgiler vermese de, en azından doğru yönü gösterecek.

Okuyucu Yorumları