Bağımsız VR Başlığı Project Alloy İptal Edildi!

Intel, bağımsız bir VR başlığın yeterince güçlü olamayacağına karar vererek Project Alloy'u iptal etti!

Intel, Project Alloy'u iptal etti!

Yöneticilerin söylediğinde göre Intel, Project Alloy bağımsız VR başlığını geliştirmeyi durdurmuş bulunuyor. Sebebi ise bağımsız bir VR başlığın, gücünü PC'den alan VR'a kıyasla çok güçsüz kalacağının anlaşılmış olması.

Intel, sanal gerçekliğin arkasındaki teknolojiyi PC gibi açık kaynak kodlu bir platforma uygulamak için Ağustos 2016'da Microsoft ile Project Alloy'u başlatmıştı. Ama Intel'de Virtual Reality Center of Excellence'da yönetici olan Kim Pallister'a göre, iki sebepten dolayı projeye devam etmeme karar verildi. Biri müşteri ilgisizliği, diğeri ise kendi donanımına sahip bir başlığın prize takılı bir PC'nin performansına yaklaşamaması.

Pallister'ın dediğine göre, Intel'in Alloy'daki amacı, her şeyi bir tane kablosuz başlığa sığdırarak "sınırı ne kadar zorlayabileceklerini" görmekti. En baştaki fikir, cihazda Atom gibi düşük güçlü ve cihaz üzeri bir çip kullanmaktı.

"Bunun en uygun tasarım olmadığını anladık" diyen Pallister, firmasının cihazın doğru fiyat/performans dengesine sahip olmadığını da ekledi.

Görünüşe bakılırsa şimdilik VR piyasası gücünü PC'den alan teknolojilerle yolunda devam edecek.

Okuyucu Yorumları