Bakır madeni paralarla laptop soğutulur mu?

Bu ilginç fikir, aşırı ısınan laptop'unuzun derdine mucizevi bir şekilde derman olabilir!

Madeni paralarla laptop soğutulur mu?

Isınıp kapanan veya sıcak klavyesiyle sinirinizi bozan laptop'unuzu soğutmak için her şeyi yapar mısınız? Cevabınız olumluysa, Science Channel'ın bozuk madeni paralarla oluşturduğu "heat-sink" deneyi size göre olabilir.

Kanalın yayınladığı videoya göre "bakır, laptop'ların yapıldığı birçok maddeden daha yüksek termal iletkenliğe sahip" ve bu sayede cihazınızın daha hızlı soğumasını sağlayabiliyor. Madeni paralarda kullanılan bakır oranı zaman içinde farklılık gösterdiğinden kanal, ABD'deki kullanıcılarından 1962 ile 1981 arasında üretilmiş bozuk paraları kullanmalarını tavsiye ediyor. Buradaki Wikipedia sayfasında ise şu an ülkemizde kullandığımız 50 kuruş ve 1 liralardaki bakır oranının yüzde 80'lere ulaştığını görebiliyoruz. En yüksek bakır oranları ise 1969 - 1976 arasında üretilen 1 kuruş, 5 kuruş ve 10 kuruşlarda görünüyor.

Bakır oranı yüksek yeterince bozukluğunuz varsa, bozuklukları yukarıdaki gibi laptop'unuzun üzerine sıralayarak soğutmayı deneyebilirsiniz. Bunu yaparsanız, sonuçlarını bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Okuyucu Yorumları