Ballmer'dan Android işletim sistemine taş!

Microsoft'un patronu, kendi işletim sistemlerinin Android'i nasıl döveceğini bakın nasıl açıkladı...

Şimdi de hedefte Android var!

Londra'daki İngiltere Teknoloji Günleri'nde konuşan Steve Ballmer, Windows Phone 7'yi tanıtırken Android'e de birkaç taş attı.

Ballmer, Windows Mobile ve Android'i şu sözleriyle karşı karşıya getirdi; "Google'ın tersine, Windows Phone 7 için bir uygulama yazarsanız tüm Windows telefonlarında çalışacaktır." Ballmer'ın Android'e ve Google'a sataşması çok şaşılacak bir şey değil ancak Microsoft CEO'sunun sözlerinde gerçek payı bulunuyor.

Android işletim sistemiyle ilgili en büyük şikayetlerden biri bu. Üreticiler hızla gelişen ve güncellenen Android için cihazlarını hazırlamakta güçlük çekiyor. Genelde akıllı telefon kullanıcılarının, Google Android'in son güncellemesini çıkardıktan sonra üreticilerin cihazlarını buna hazırlamaları için beklemeleri gerekiyor. Bu ayrım da Android'den, bir HTC telefon ya da Samsung telefon üzerinde aynı şekilde yararlanamamanıza neden oluyor.

Bu olayın dışında Ballmer konuşmasında Windows Phone 7 cihazların İngiltere'de iki hafta sonra piyasada olacağını doğruladı.

Okuyucu Yorumları