Ballmer: "Microsoft'un tek rakibi..."

Eski patron, donanım alanında Microsoft ile rekabet edebilecek tek şirketi açıkladı!

Microsoft'un tek rakibi...

Microsoft'un dizüstü bilgisayar üretim işine girmesi, donanım ortakları Dell, HP ve Lenovo arasında bir gerginlik yarattı. Şirketin eski CEO'su tarafından yapılan bir açıklama da bu duruma yardımcı olacak gibi görünmüyor.

Bloomberg ile yapılan bir ropörtaj sırasında Steve Ballmer, donanım üretiminde Microsoft ile rekabet edebilecek tek şirketin Apple olduğunu söyledi. Eski yönetici: "Surface Book bir iMac veya iPad değil, yeni bir kategori. Yenilikçi bir kategori" diyerek sadece Microsoft ve Apple'ın bu tür yeni nesil ürünler için gerekli yazılım/donanım becerisine sahip olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Ballmer başka ne dedi?

Ballmer, Microsoft'un bir diğer rakibi Amazon hakkında da konuştu. Amazon'un çalışmak için korkunç bir yer olduğu iddialarına karşın Ballmer da Amazon'un insanların çalışmak istemedikleri bir yer olduğunu söyledi.

Microsoft'u Amazon için bırakan çalışanları da bir ya da iki yıl içerisinde geri dönecek "saydıklarını" ifade eden eski Microsoft patronu, Amazon'un mühendislerin yenilikçi çalışmalar yapmaları adına harika bir yer olmadığını sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları