Ballmer, Sinofsky'nin gidişini böyle açıkladı

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Windows'ta yaşanan büyük depremi, çalışanlarına böyle açıkladı!

İşte Ballmer'ın mektubu...

Windows ve Windows Live bölümlerinin başkanlığını yapan Steven Sinofsky'nin ayrılışı her ne kadar bazı söylentiler dolaşsa da teknoloji dünyası için beklenmedik bir gelişmeydi. İşte Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın çalışanlarına Sinofsky'nin görevinden ayrılışıyla ilgili gönderdiği mektubun Türkçe çevirisi:

"Geçtimiğiz birkaç ayda Microsoft'un girdiği yeni dönem için temelleri attık. Office'ten Bing'e, Windows Phone'dan Windows Azure'a ve Xbox'a, Windows'tan Surface'e ve bunların arasında kalan her şeye, insanların ve şirketlerin seveceği dev bir cihaz ve hizmet dalgası ortaya çıkardık. Bizi buraya getirecek ve geleceğin temellerini atacak çabalarınızdan ne kadar gururlu olduğumu anlatamam. New York'daki Windows tanıtımı, Redmond kampüsündeki Build etkinliği, San Francisco'daki Windows Phone etkinlii birçok çevre tarafından bitiş çizgisi gibi görünse de, aslında yeni bir dönemin başlangıç çizgisini gösteriyorlardı."

"Sinofsky bırakmaya karar verdi"...

Yeni Windows başkanı Julie Larson-Green

"Başarılı bir Windows 8 ve Surface açılışının ardından bu yeni döneme girerken, Steven Sinofsky şirketi bırakmaya karar verdi. Steven, 1989'da yazılım mühendisi olarka Microsoft'a katılmıştı ve Bill Gates'in teknik danışmanı olmaktan Microsoft Office işinin gelişimini yönetmeye ve Windows, Windows Live ve Surface'in başarılı liderliğine birçok şekilde şirkete katkıda bulundu. Steven'in şirketimizde bulunduğu sürece yaptığı işlerden minnettarım. Hemen etkili olmak üzere Julie Larson-Green, Windows mühendisliğinin başına geçmiş bulunmaktadır. Kendisi Windows, Windows Live ve Surface ürün geliştirmeden sorumlu olacaktır. Julie, Internet Explorer, Office'in gelişimi ve en son olarak Windows'un tekra hayal edilmesi üzerine çalıştığı dönemlerde ilgi çekici deneyimler meydana getirmesiyle tanınan sadık bir lider. Julie'nin eşsiz ürün ve yeniliklere bakış açısı, birlikte çalışma yetenekleri bu yeni liderlik rolüne geçmesiyle beraber bize faydalı olacaktır. Şu anki tüm Windows mühendislik takımarı Julie'ye rapor verecek ve Julie bana rapor verecektir."

"Tami Reller, Surface ve ortak cihazlar dahil olmak üzere Windows iş ve pazarlama stratejisinin başında olacak" diyen Ballmer, mektubunda Reller'ın 2007'den beri Windows üzerindeki çalışmalarını överken, onun yeteneklerine güvendiğini söylüyor.

Son birkaç senede inanılmaz işler başardıklarını söyleyen Ballmer, mektubunu şu sözlerle bitiriyor: "Tüm yaptıklarınız için teşekkürler. Yeni liderliğimizi ve şimdiye kadar tüm yaptıklarımızı kutlamak için bana katılmanızı rica ediyorum."

Okuyucu Yorumları