Bambaşka bir iPhone gelebilir

Galaxy S5'in de ortaya çıkmasından sonra, şimdi gözler iPhone 6'da... İşte bomba gibi bir iddia daha

Bambaşka bir iPhone gelebilir

Son dönemde akıllı cepler arasında yeni trend, kavisli ekranlılar. LG G Flex ve Samsung Round bunlar arasında en dikkat çeken modellerden. Elbette Apple'ın da bu cepler arasında bulunmamak için hiçbir sebebi yok, hatta bir süredir bu yönde yoğun çalışmaları bulunduğu da gelen haberler arasında. Apple'ın geçtiğimiz yıl ortaya çıkan kavisli ekranlı cep patenti, yeniden gündeme geldi. Peki, ama bu patent gerçeğe dönüşecek mi; dönüşürse ne zaman gelecek?

2011 yılına dayanan patent hakkında ilk bilgiler de geçtiğimiz yıl mart ayında ortaya çıkmıştı. Patente göre kavis, iPhone'lara yeni özellikler kazandıyor. Gelen bilgilere göre kavisli iPhone'da yalnızca ekranının kavisli yapısıyla karşılaşmayacağız. Bunun yanında Apple'ın vazgeçemediği fiziksel düğmelerin de ortadan kalktığına şahit olacağız. Kavisli iPhone'da sanal tuşlara geçiş yapacak olan Apple, sol yüzde yer alan ses düğmelerini sanallaştırmakla kalmıyor, bunun yanında Home düğmesini de fiziksel yapıdan kurtarıyor.

Peki, kavisli iPhone ne zaman gelecek? Şimdilik bu özelliklerden bazılarının iPhone 6'da ortaya çıkabileceğine yönelik söylentiler var. Ancak konu Apple olunca, ne olacağını kestirmek zor...

Okuyucu Yorumları