Bambaşka bir Nexus geliyor!

Önce Nexus cepler, sonra Nexus tablet geldi... Ama çok yakında bambaşka bir Nexus daha gelebilir!

Bambaşka bir Nexus geliyor!

Google son zamanlarda hiç yerinde durmuyor. Bir yandan Project Google için patent peşinde koşuyorken, bir yandan da yeni ürünleri için farklı patentleri avlıyor.

Bir anda gün yüzüne çıkan patentlerden bir diğeri; "Ekran yüzeyi hareket edebilen bilgisayar." şeklinde lanse edildi ve akıllara bir anda herhangi bir ek parçaya ihtiyaç duymayan yeni bir laptop-tablet modeli uyandırdı. Her ne kadar henüz kimse bu patent ile yapılabileceklerden emin olmasa da Google'ın bir hibrit cihaz peşinde olduğu aşikar.

Bir yandan giderek genişleyen Chromebook ve Android cihazların yanında, bu tarzda bir patent ile yeni ve farklı bir Google Nexus görmemiz işleten bile değil. Olası bir yeni Nexus içerisindeyse Chrome OS ve Android Jelly Bean'in birlikte çalışması bekleniyor.

Piyasaya analizcilerinden Jack Gold'a göreyse klavye kullanmayan bir hybrid model günümüz şartları için hiç de mantıklı bir seçim değil. Gold, konu hakkında son zamanlarda yapılan en iyi hamlenin, Microsoft Surface tarafından geldiğini savunuyor ve fiziksel bir klavye kullanımını hybrid modeller için şart olduğunu iddia ediyor. Bakalım Google nasıl bir ürün ile karşımızda olacak...

Okuyucu Yorumları