Başarısızlığa Uğrayan 9 Telefon "Yeniliği"

Yeniliklerin telefonlara yerleşmesi o kadar kolay değil. İşte büyük ümitlerle piyasaya çıkan ancak ömrü kısa olan yenilikler...

Geldiği gibi giden 9 telefon "yeniliği"

Yeni bir teknolojinin kabul görüp telefonlarımıza yerleştiğine nadiren şahit oluyoruz. 2016'da telefonla yapabildiklerimizi geliştiren parmak izi teknolojisi, bunlardan biri.

Ancak her yeni teknoloji, bu şekilde hayatımızda kalmayı başaramıyor. Telefonların geçmişi, üreticilerin büyük ümitlerle sunulan, bazen zorla dayatılan, ancak bir iki güncelleme sonrasında vazgeçilen "yeniliklerle" dolu. İşte sahibini çıkmaz sokağa sokan ürünlerden bazıları.

Nokia N-Gage

Nokia N-Gage

Oyunları değiştirmek için pilini çıkarmak zorunda olduğunuz N-Gage, Nokia'nın en tepede olduğu günlerde bile satmadı. Dahası kulaklığının yanda olması, "yandan konuşma" şakalarının interneti sarmasıyla sonuçlandı.

LG'nin Optimus 3D ekranı

LG'nin Optimus 3D ekranı

3 boyutlu ekranla ilgilin en büyük sorun, çektiğiniz fotoğrafların özel 3 boyutlu dosya formatlarında saklanmasıydı.

Çok dayanıklı telefonlar

Çok dayanıklı telefonlar

İnanmak istemeseniz de çoğumuz, telefonunu kırmayı aslında seviyor. Bu sayede hem yüzde 15 daha iyi bir telefona geçme mazereti elde ediyor, hem de arkadaşlarınıza anlatacak eğlenceli bir hikayeniz oluyor. Dahası dayanıklı telefonlar, 1990'lardan kalma, 2000'lerin ucuz kılıflarına sarılmış telefonlar gibi görünüyordu.

Facebook Phone / Facebook Home

Facebook Phone / Facebook Home

Yıllarca beklenen Facebook telefonu bir türlü gerçeğe dönüşmezken, bir gün HTC'dan iki telefon geldi. Bu telefonların ikisi de pek iyi değildi. Daha sonra Facebook ve HTC'den bir telefon daha geldi (HTC First) ve bu telefon da yetersizdi. Android giriş ekranına Facebook'u taşıyan Facebook Home da kötüydü. Kısacası herkes, daha önce olduğu gibi Messenger'ı kullanmaya devam etti.

Samsung Galaxy Round

Samsung Galaxy Round

Kavisli olduğunu ancak düz bir yere bıraktığınızda ve yakından baktığınızda fark edebildiğiniz Galaxy Round'in çıkışının ardından birçok firma, benzer "kavisli" ancak pek kavisli olmayan telefonlar üretmeye çalıştılar. Örneğin LG G Flex'i biraz bükmeniz de mümkündu. Tüm bunların anlamsız olduğu anlaşıldığından, düz telefonlara geri dönmüş durumdayız.

Yüz kilidi

Yüz kilidi

Android 4.0 ile sunulmaya başlanan işlev, telefona bakarak ve gülerek kilidi açmamızı sağlıyordu. Ancak parmak iziyle açmak daha hızlıydı ve daha iyiydi.

Xperia PLAY

Xperia PLAY

Sony, devasa oyun kitaplığı, donanım bilgisi ve markasının gücüyle mobil oyun dünyasını parmağında oynatabilirdi. Ama olmadı. Bazı Android tutkunlarının kalbini kazansa da, yetersiz uygulama mağazası ve uygulama uyumluluğu sorunları, sürgülü gamepad'e sahip cihazın yok olmasıyla sonuçlandı.

Samsung Galaxy Beam

Samsung Galaxy Beam

Şu sıralar hepimiz, telefonumuzu cebimizden çıkarıp, herhangi bir duvarı devasa bir ekrana çevirebiliyor olmalıydık, öyle değil mi? Galaxy Beam'in bu fikri tutmadı; bunda muhtemelen fiyatı düşen 52 inç'lik LG'lerin payı var. Dahası çoğumuz 5,2 inç'lik ekranda film izlemeyi seviyor.

HTC'nin trackball'ları

HTC'nin trackball'ları

HTC'nin ilk Android modellerinin üzerine fiziksel bir trackball bulunuyordu. Akıllı telefonların amacı gezintiyi kolaylaştırmakken, bu işlevin neden sunulduğunu bilmiyoruz. Zaten kullanımı yavaş ve pek isabetli olmayan trackball'lar, artık yoklar.

Okuyucu Yorumları