Başında değilken PC'ye otomatik koruma!

Siz PC başından kalkar kalkmaz cebiniz bunu anlayıp PC'nizi kapatabilir mi? Bu bedava araçla mümkün

PC'nizi cebiniz kapatsın!

Eğer birden fazla kişinin yer aldığı bir iş yerinde çalışıyorsanız veya ortak kullanılan bir alanda bilgisayarınız ile iş yapmak zorundaysanız, PC'nizi başıboş bırakmak istemiyorsunuzdur. Bu durumlarda herhangi bir sebepten dolayı bilgisayarınızın başından kalkmanız gerektiğinde ilk akla gelen yöntem CTRL + ALT + DEL kombinasyonu ile bilgisayarınızı kilitlemek olacaktır. Veya Windows + L tuşu ile kullanıcı değiştirme ekranına çıkabilirsiniz.

Her iki durumda da Windows'unuzda şifre koruması varsa, siz gelene kadar kimse bilgisayarınıza giremez. Ama bunun daha da kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorsanız, şanslısınız. Çünkü gerçekten de SourceForge'da yer alan Bluetooth Proximity Lock Utility adlı ufak ve ücretsiz bir uygulama bilgisayarınızı siz başında değilken korumanın çok daha kolay bir yolunu bulmuş.

Tek ihtiyacınız olan 206 KB'lık bu program ve cep telefonu gibi Bluetooth destekli bir cihaz. Tabii bilgisayarınızın da Bluetooth özelliğine sahip olması gerekli.

BtProx ile otomatik koruma

BtProx ile otomatik koruma
BtProx ile PC'niz meraklı gözlerden korunacak.

Bu ufak uygulamayı indirdikten sonra çok kısa bir kurma sürecinin ardından karşınızda ufak bir konsol göreceksiniz. Bu sayfada da bir görüntüsü yer alan ufak konsolda ilk yapmanız gereken şey "Used Device" satırı yanındaki üç noktaya tıklamak. Program bunun üzerine etrafındaki Bluetooth cihazları tarayacak. Doğru cihazı bulduktan sonra program ile eşleşmemeyi gerçekleştirecek.

Bundan sonra sürekli olarak Bluetooth eşleşmesini kontrol edecek olan program, Bluetooth eşleşmesini sağlayamadığı zaman ise bilgisayarınızı kilitleyecek. Bu da ancak siz ve Bluetooth cihazınızın belli süre boyunca, belli bir uzaklıkta bulunmanızla gerçekleşecek. BtProx'un eşleşmeyi kaybettikten ne kadar süre sonra Windows'u kilitlemesini istediğinizi ise Timeout satırından belirleyebilirsiniz. Bu yüzden burada kısa bir süre tanımlamanızda fayda var.

Eğer isterseniz Lock command satırında, eşleşmeyi kaybettiğinde otomatik olarak çalıştırmasını istediğiniz bir batch dosyası veya Perl script'i de tanımlayabilirsiniz. Benzer şekilde eşleşme yeniden sağlandığında çalışmasını istediğiniz bir komut veya dosya varsa bunu da Release command satırında tanımlayabilirsiniz.

Bu sayede artık PC'nizi terk ettikten saniyeler sonra sistemin otomatik olarak kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. BtProx'u şu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları