Başka bir ülkede yaşasaydınız ne değişirdi?

Türkiye'de değil farklı bir ülkede yaşıyor olsaydınız hayatınızda neler değişirdi? Cevap bu sitede!

Ya başka ülkede yaşasaydık?

Giderek daha bağımsız bir hale gelen büyük bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın farklı yerlerinde olup bitenleri öğrenmek bugün, eskiden olduğundan çok daha önemli. İnternet sayesinde hiçbir zaman olmadığı kadar diğer ülkelerle bağlantılı hale geliyoruz.

İnternette bir ülke hakkında istatistiksel bilgileri kolayca bulmanız mümkün. Ancak etkileşimli grafikler bu tür rakamları çok daha eğlenceli hale getiriyor.

Peki bir başka ülkede yaşasaydınız, yaşamınız nasıl değişirdi? 'If It Were My Home' tüm sorularınıza cevap veremeyebilir, ancak size hoş bir özet sunuyor.

Siteye göre örneğin bir ABD vatandaşı olsaydık, Türkiye'dekine göre 7.7 kat daha fazla yakıt tüketecek, sağlık harcamalarımız 11.5 kat daha fazla olacak ancak 4 kat fazla para kazanacaktık.

Harita karşılaştırma ve site bağlantısı

Harita karşılaştırma ve site bağlantısı
Ülke haritaları da karşılaştırılıyor

Sitede, önceki sayfamınzda gördüğünüz bir genel bakışın yanında, yukarıdakine benzer şekilde ülkenizin, yaşamak istediğiniz ülkeyle boyutlarını karşılaştıran bir grafik görüntüleniyor.

Bu bağlantıyı kullanarak If It Were My Home sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, Türkiye'yi karşılaştırmak istediğiniz ülkeyi sayfanın alt bölümünden tıklamak.

Okuyucu Yorumları