Batman'in kaderi diğerlerinden çok farklı...

Filmlerin oyun uyarlamalarının başarısızlığına alıştık; fakat bu süper kahraman için durum tam tersi

Onun kaderi çok farklı!

Sinema filmlerinin video oyunu uyarlamalarının kalitesi genellikle hep ortalamanın altında olur. Fakat "Batman: Arkham Asylum"un durumu farklı. Zira oyun sadece serinin hayranlarını etkilemekle kalmıyor.

Oyunun hikayesi Joker karakterinin Arkham Asylum akıl hastanesine kapatılmasıyla başlıyor. Hastanede daha birçok azılı suçlu bulunduğu için bu olay çok ilgi çekiyor. Batman'ın kılığına girip ezeli düşmanını hastane duvarları arasında tıkma sürecine eşlik ediyorsunuz. Sonrası da olması gerektiği gibi gerçekleşiyor: Joker bir fırsatını bulup hastaneden kaçmayı başarıyor. Bundan sonra sıra size geliyor: Muhteşem biçimde anlatılan bir senaryoya eşlik ederek birçok düşmana karşı savaşmak ve heyecanlı bulmacaları çözmeniz gerekiyor.

Batman oyunu görsel açıdan da büyük bir etki bırakıyor. Grafikler aşırı detaylı, Batman'in ve diğer karakterlerin animasyonları çok hoş ve aksiyon oyununa yakışır biçimde. Nvidia PhysX arayüzüyle geliştirilmiş fizik efektleri ise etkileyici; buna karşın ATI kullanıcıları bu görsellikten faydalanamıyor.

CHIP Online Yorumu:
Rocksteady firması Batman lisansıyla harika bir iş çıkardı.Bu kadar mükemmel bir PC oyununa çok sık rastlamıyoruz. Nefes kesen bir hikaye, üst seviye grafikler, muhteşem ses altyapısı ve şık bir kahraman. Daha ne istenebilir ki?

Okuyucu Yorumları