Battlefield 5 için Battle Royale geliyor!

Battlefield V için uzun süre önce sözü verilen battle royal modu Firestorm, görünüşe göre oldukça yakınımızda!

Battlefield 5 Battle Royale geliyor

Aylarca süren bekleyişin ardından, Battlefield V'in sözü verilen ancak uzun süredir karşımıza çıkmayan battle royale modu en sonunda sunulmaya yakın. DICE ve EA, Firestorm'u 25 Mart tarihinde tüm oyunculara açmayı planlıyor ve modun içerecekleri hakkında bir tanıtım videosu yayınladılar. 64 oyunculu deneyim, şu ana kadar sunulan en büyük Battlefield haritası Halvoy'da geçecek ve hedefleri başaran oyunculara bazı sıra dışı avantajlar verecek. Görünene göre ağır silah (top gibi) taşıyan bir çiftlik traktörü de bu seçeneklerin içinde yer alıyor. Ayrıca helikopterler, tanklar ve V-1 saldırıları gibi tek kullanımlık avantajlar da beklenebilir.

Sızan klipte görüldüğü kadarıyla Firestorm, battle royale oyunlarının en tanındık özelliklerini içeriyor. Haritaya düşürüldükten sonra farklı kalite seviyelerindeki teçhizatları topluyor, oyuna adını veren Firestorm tarafından birbirinize daha yakına itildikçe rakiplerinize karşı savaşıyorsunuz. Türün diğer pek çok oyununda olduğu gibi bir kere yere düştükten sonra geri kalkma ihtimaliniz halen var ve düştükten sonra Battlefield tarzında kendinizi savunabileceğiniz bir yedek silaha sahip oluyorsunuz.

Ancak tüm Firestorm deneyimi bir anda sunulmayacak. Dört kişilik birlikler veya tek başınıza oynayabileceksiniz ama iki kişilik takımlar için Nisan ayını beklemeniz gerekecek. Yine de bu güncellemenin DICE ve EA'in BFV için bu yıl planlarına yönelik büyük bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak zamanlamanın iyi olduğu tartışmalı: EA'in diğer battle royale oyunu Apex Legends halen büyük bir popülerliğe sahip ve Apex pek çok şeyi bedavaya sunarken, insanları ücretli bir oyuna çekmek zor olabilir.

Okuyucu Yorumları