Bazı MacBook Pro bataryaları yangın sebebi!

Belki de bugüne dek görülen en ciddi "yanma" vakası, Apple'ın başına patladı!

Apple ciddi ciddi "yanıyor!"

Amerika'da yer alan teknoloji marketi Best Buy, 5.100 adet MacBook Pro yedek bataryasını marketten çekti. Yapılan bu hareketin sebebi ise, ürünlerin şarj olurken aniden alev alması olarak belirtildi.

Rapor edilen olaylarda, bir müşterinin ciddi bir bacak yanığına maruz kaldığı ve başka on iki müşterinin, ürünlerinin aniden alev alması durumu ile karşılaştıkları söylendi.

Apple MacBook Pro ürünü için "MC-MBOOK13B" VEYA "MC-BOOK13W" model, siyah veya beyaz lityum-ion yedek batarya almış olan herkesin bu ürünleri Best Buy'a iade etmeleri istendi. 50 dolar gibi bir fiyata sahip olan bu ürünler, ATG tarafından Çin'de üretilmiş ve üzerlerinde logoları mevcut.

Bu durumdan etkilenen tüm müşteriler, Apple marka bir batarya veya 50 dolarlık bir Best Buy hediye çeki alacaklar.

Bu olaylar için Best Buy "Kullanıcılarımızdan lityum-ion bataryalarının şarj olurken fazla ısındığı yönünde şikâyetler aldık ve izlenecek doğru yolun, müşterilerimiz ile bağlantı kurup, ürünlerini 50 dolarlık bir hediye çeki veya ürün değişimi için ürünlerini geri istemek olduğuna inanıyoruz. Bu ürünü satmış bulunan pek çok firmadan biri olmamıza rağmen, bu ürünlerin potansiyel bir yangın ve yanık sebebi olduğunu ve müşterilerimizin zarardan korunması gerektiğini düşünmekteyiz" dedi. Birleşik Devletler Tüketici Güvenlik Komisyonu ise "tüketicilerin bu ürünü kullanmayı anında durdurmaları gerektiği" yönünde bir açıklamada bulundu.

Okuyucu Yorumları