Bazı Steam hesapları hack'lendi!

Popüler oyun platformunda yaşanan hack, daha çok Valve'ın görmediği bu açıkla konuşulacak!

Steam hesapları hack'lendi!

Bazı Steam hesaplarının hafta sonunda Valve'ın sistemlerindeki bir açık yüzünden geçici olarak ele geçtiği ortaya çıktı. Kontrolü hırsızların eline geçen hesaplar arasında tanınmış oyuncular ve profesyonel DOTA 2 oyuncularının hesapları var.

Valve'ın "bug / hata" olarak adlandırdığı açık, ortaya çıktıktan sadece kısa bir süre sonra onarıldı. Ancak buna rağmen birçok kullanıcı, hesaplarının kontrolünü geçici olarak yitirmekten şikayetçi oldu. Bazı kullanıcılar, hesaplarına dünyanın bir başka ucundan bağlanıldığını söylediler.

Steam hesabının hack'lenmesi zor bir iş gibi görünse de bu işi anlatan bir videoda işin o kadar da zor olmadığı anlaşılıyor. Steam destek sayfasındaki "kayıp parola" bölümü, yalnızca hesap adınız yoluyla parolanızı sıfırlamakta ve yeni bir parola seçmekte kullanılabiliyordu - bu sırada herhangi bir doğrulama adımından geçmenize de gerek olmuyordu. Valve gibi çok popüler bir hizmet işleten bir firma için inanılmaz bir açık, şu an itibariyle onarılmış bulunuyor.

Valve, durumdan etkilenen kullanıcılarına bir parola sıfırlama epostası gönderdiğini, bu epostayı alan kullanıcılarının Steam istemcisi yoluyla hesaplarını açıp parolalarını değiştirmesi gerektiğini söylüyor. Valve, parolanızın başkası tarafından değiştirilmiş olması durumunda bile parolanın ortaya çıkmadığının altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları