Bazı Surface Pro'lar Kendi Kendine Kapanıyor!

Bazı kullanıcılar, Microsoft'un yeni canavarında yaşadıkları sorun yüzünden çileden çıkmış durumda!

Microsoft'un canını sıkan sorun!

Microsoft'un yeni Surface Book'u sadece bir haftadır satışta ancak bazı kullanıcılar, cihazın kendi kendine kapandığına dair şikayetlerde bulunmaya başladılar.

Sorundan kaç Surface Pro kullanıcısının etkilendiği henüz bilinmese de, hatanın sadece küçük bir kesimi kapsadığı düşünülüyor. Yine de hem Reddit'te hem de Microsoft'un kendi destek forumlarında soruna dair şikayetlere rastlamak mümkün.

Sorunu yaşayanlar, Surface'i normal biçimde kullanırken bir anda ekranın karardığını ve cihazın "hazırda bekletme" moduna girdiğini söylüyorlar. Gelen şikayetlerden bunun ısınmayla ilgili bir sorun olmadığı düşünülüyor. Bazı kullanıcılar ise bilgisayarlarının bazen hazırda beklet moduna geçtiğini, bazen ise tamamen kapandığını söylüyorlar.

Cihazda çalışırken bu tür kesintilerin oluşması, son derece rahatsız edici bir durum. Sorunu yaşayanlardan biri bunu Microsoft'a söylediğini, firmanın tavsiyesinin ise cihazı sıfırlamak olduğunu söylüyor. Bu çözümün işe yarayıp yaramadığını bilmediğimiz gibi, herkes için geçerli olup olmadığı da belli değil. Ayrıca bu çözümün ideal olmadığı açık.

Microsoft'un sorunu araştırdığı düşünülüyor. Firma sorunun kaynağını bulduğu anda muhtemelen bir yazılım güncellemesiyle durumu çözecek.

Okuyucu Yorumları