Beats'in Sonos tarzı cihazları iptal oldu..

Apple tarafından satın alınan Beats'in, bu satın almaya bir kurban verdiği anlaşıldı!

Apple'a feda oldu!

Çoğu kişi Apple'ın Beats'i satın almasının iki firma için de iyi olduğunu düşünüyor. Tabii ki bu anlaşma sırasında bazı kurbanlar verilmek zorunda kalınmıştı ve bunlardan biri de o sıralarda Beats tarafından geliştirilmekte olan Sonos stili kablosuz hoparlörlerdi.

Variety'nin söylediğine göre, Sonos rakibi, Apple satın alımı ardından iptal edildi ancak bunun sebebi tam olarak belli değil. Bu proje üzerinde çalışan mühendisler, şu anda başka projelerde çalışıyorlar ya da firmayı terk ettiler.

Variety'nin bazı kaynakları, Apple ve Beats yöneticilerinin fikri çok sevmediklerini söylerken, diğer kaynaklar, cihazın gelişimindeki bazı sorunlar yüzünden projenin durdurulduğunu söylemekteler.

Kısa bir süre önce bazı Beats hoparlörlerinin aşırı ısınma sorunları yüzünden geri toplanması sebebi ile beraber, Beats'in donanım alanı için Apple'ın çok büyük bir güven beslemediği düşünülebilir.

Bu satın alımın Apple için en büyük avantajı ise yazılım alanında oldu. Geçtiğimiz hafta WWDC'de, Apple Music uygulamasının tanıtımı yapıldı ve bu uygulama, Windows PC'lerde ve Android cihazlarda çalışacak ancak Sonos hoparlörleri ile çalışmayacak.

Belki de bu durum, Apple'ın bir gün kendi rakip ürününü çıkartacağını gösteriyor olabilir. Ancak şimdilik, Variety'nin kaynakları doğru ise bu proje iptal edilmiş gözüküyor...

Okuyucu Yorumları