Bedava antivirüs tartışmaları büyüyor!

Microsoft'un bedava antivirüsü Security Essentials'ın artık büyük bir düşmanı daha var!

Bedava antivirüs sorun oldu!

Microsoft'un Security Essentials adındaki antivirüsünü güncelleme yoluyla dağımaya başlamasından sonra çıkan tartışmalara, Trend Micro'nun ardından Panda Security de katıldı.

Microsoft Security Essentials bir yıldan uzun süredir piyasada, ancak güncelleme özelliğiyle sunulmaya geçen ay başlandı. Güncelleme, anti-virüs yazılımı yüklü olmayan kullanıcılara teklif ediliyor.

Panda Security'nin başkanı Juan Santana, Microsoft'un bu davranışının tüm kullanıcıları aynı antivirüs programı kullanmaya teşvik ettiğini ve bunun internetin güvenliği açısından kötü bir şey olduğunu söyledi. Panda Security'den Luis Corrons'a göre ise Security Essentials'ın yanında diğer ücretsiz virüs tarayıcıları da kullanıcıların tercihine sunulmalı.

Antivirüs seçim ekranı gelir mi?

Antivirüs seçim ekranı gelir mi?
Tarayıcı seçim ekranı krizinden sonra, şimdi de antivirüs krizi mi?

Security Essentials otomatik indirmeye sunulmadan önce, Microsoft bu ürünü küçük boyuttaki işletmelere sunmaya başlamıştı. Microsoft'un Panda ve Trend Micro gibi şirketlerin satışlarını azaltabilecek bu tutumu, eleştirilerin asıl sebebi olabilir. Belki de çok yakında, tarayıcı seçim ekranı gibi bir antivirüs seçim ekranı bile görebiliriz.

Microsoft, güncellemeyi Windows Update ile değil 'Microsoft Update' ile sunduklarını belirterek kendini savunmuş, Microsoft Update'in Office ve Windows Media Player için güvenlik güncelleştirmelerini daha önceden de sunduğunu söylemişti.

Okuyucu Yorumları