Bedava araçla tüm siteyi PC'nize indirin!

Bir web sitesini tümüyle bilgisayarınıza indirmek ister misiniz? Bu bedava yazılımla mümkün!

Tüm siteyi PC'nize indirin!

Günümüzde hemen her yerden internete erişmek artık mümkün. Evlerden, ofislerden, cafe ve restoranlardan, otellerden ve hatta otobüslerden. Ama hala internete erişmenin mümkün olmadığı yerler var. Örneğin uzun yoldayken boş zamanınızı faydalı bir şekilde geçirmek istiyorsanız, uyuklamak yerine ilginizi çeken bir internet sitesinin bilgisayarınızdan gezebilirsiniz. Üstelik bunu, tüm web sitesini bilgisayarınıza indirebileceğiniz WinWSD adlı yardımcı program sayesinde internete bağlı değilken bile yapmanız mümkün...

Programı indirip kurduktan sonra bir web sitesinin tüm sayfalarını metin, görsel ve videoları ile birlikte indirmek için önce programda yeni bir proje yaratmanız ve ardından Starting URLs satırına sitenin ana sayfasının tam adresini girmeniz gerekiyor. İndirmeye başlamak içinse yapmanız gereken Project menüsünden Start/Restart satırını seçmek.

Bundan sonra WinWSD'yi kullanarak veya tercih ettiğiniz tarayıcı ile indirdiğiniz web sitesinin index.html dosyasını açarak siteyi rahatlıkla gezebilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken nokta, bu programın sadece o sitenin sunucularında barındırıların içeriği indirdiği. Dolayısıyla örneğin sitede bir başka sitesinden yüklenen bir video veya görsel varsa bunları görüntüleyemeyeceksiniz.

Buraya kadar her şey güzel ama WinWSD'nin yapabildikleri bunlarla sınırlı değil.

Birden çok sayfayı indirin

Birden çok sayfayı indirin
WinWSD ile tüm bir web sitesini indirmek çok kolay...

Diyelim ki internet üzerinde bir konuda araştırma yapıyorsunuz ve normal bir Google aramasından sonra karşınıza işinize yarayabileceğini düşündüğünüz birden fazla sonuç çıktı. Üstelik şu anda tüm bu farklı sonuçları tek tek inceleyecek varktiniz yok. Bu durumda WinWSD size yardımcı olabilir.

Tek yapmanız gereken bir önceki örnekte sitenin tam adresini yazdığımız Starting URLs satırına bu kez bulduğunuz farklı sonuçların yer aldığı sayfaların adreslerini yazmak. İlgilendiğiniz konudaki sonuçları içeren birden fazla sayfayı yazarak, tüm sayfaları indirebilir ve internete bağlı olmadığınızda bile arka arkaya tümünü inceleyebilirsiniz.

WinWSD'yi şu adresten indirebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları