Bedava güvenlik uzmanları

Virüsler, şifreler, güncellemeler: Sizin için seçtiğimiz bu bedava araçlarla her şey güvende olacak!

Bedava güvenlik uzmanları

Eğer internette dolaşıyorsanız, tehlikeli ve kötü niyetli çevrimiçi saldırıların tehdidi altındasınız. CHIP Online güvenliğiniz için gereken olmazsa olmaz yazılımları araştırdı. Bu araçlar internette dolaşan her bilgisayarın sahip olması gereken türden.

Veri yolu üzerindeki tehlikelere karşı size her bilgisayarda olması gereken araçlar ve web uygulamalarını tanıtıyoruz. Tüm bu güvenlik programları ücretsiz ve pahalı yazılımlardan geri kalmıyor. Örneğin Firefox için olan WOT web sitelerinin güvenliğini daha iyi değerlendirmeyi sağlıyor. VirusTotal ise internetteki şüpheli dosyaların analizi için hazırlanmış.

İnternetteki tüm güvenliğiniz içinse "avast Free Antivirus" özel olarak tasarlanmış. Şimdi hiç vakit kaybetmeden ilerleyen sayfakara göz atın, bilgisayarınızı daha güvenli hale getirin...

avast : Güçlü özellikleriyle antivirüs paketi

avast : Güçlü özellikleriyle antivirüs paketi

"avast Free Antivirus" bilgisayarınıza tarayıcınız, e-posta veya Messenger aracılığıyla inen dosyaları düzenli olarak tarayan tam donanımlı bir virüs programı. Bu ücretsiz yazılım aynı zamanda alternatif programlar olan AntiVir ve AVG'de bulunmayan bazı güvenlik modlarına da sahip. Böylece "avast Free Antivirus" posta kutunuza gelen davetsiz misafirleri denetliyor ve tüm tehlikeli programlar aracılığıyla gelen dosyaları analiz ediyor. Aynı zamanda hassasiyet ayarlarını kendiniz yapabilirsiniz.

Virüssüz günler
Tabii ki isteğiniz doğrultusunda dosyaları teker teker de kontrol edebilirsiniz. Özellikle internetten inen bilinmeyen dosyalar için bunu öneriyoruz.

"avast Free Antivirus"ün bir başka iyi yanı ise virüslere karşı çok çabuk tepki vermesi. Aynı zamanda yazılım gerekli durumlarda kendini günde birden fazla kez güncelliyor.

Programı ev kullanımı için ücretsiz kullanmak istiyorsanız, 30 günlük test bölümüne kayıt olmanız gerekiyor.

avast Free Antivirus

WOT : Çevrimiçi bekçiniz

WOT : Çevrimiçi bekçiniz

İnternette birçok tehlikeli web sayfası bulunuyor. WOT (Web of Trust) internet dolandırıcılığıyla mücadele amaçlı bir kullanıcı topluluğu. WOT sürekli yeni şeyler öğreniyor ve bu şekilde her zaman güncel. Kolay bir tarayıcı eklentisi ve ücretsiz bir üyelikten sonra siz de bu grubun bir parçası olabilir ve ondan yararlanabilirsiniz.

Web sayfalarının güvenliğini test etmek için adres satırının yanında bulunan WOT sembolünü kullanabilirsiniz. Basit bir yüklemeden sonra, araç hemen çalışmaya başlıyor ve sizi dolandırıcılara karşı koruyor.

Yeşilde geçebilirsin
Yüklemeden sonra ilk olarak WOT menüsünü açmalısınız. Burada programın hangi kriterlere göre analiz yapacağına siz karar verebilirsiniz. WOT internet sayfalarını güvenirliği, çocuk koruma, veri koruma ve tedarikçi güvenirliğine göre test ediyor.

WOT'un renkli uyarı işaretleri aynı zamanda Google aramalarında da ortaya çıkıyor. Yanında kırmızı işaret bulunan bir web sayfasına tıkladığınızda, bir uyarı görüyorsunuz. Buna rağmen hala web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

WOT(Web of Trust)

KeePass : Ücretsiz şifre yöneticisi

KeePass : Ücretsiz şifre yöneticisi

KeePass veritabanı farklı kategorilere ayrılmış. Bu şekilde örneğin şifrenizi internet, e-posta veya ev bankacılığı gibi bölümlere göre sınıflandırabilirsiniz. Yeni bir parola için araç çubuğundaki anahtar simgesine gidin. Orada yeni bir giriş ile başlık, kullanıcı adı ve parolayı girin. Eğer bilgiler bir web sayfasına giriş için kullanılacaksa aynı zamanda URL'yi de girmelisiniz.

Birlikte gelen motor size büyük/küçük harflerle, özel karakter ve numaralarla nasıl güvenli bir şifre oluşturacağınız konusunda yardım edecek. Prensipte şifrenizi bir kere tanımak zorunda değilsiniz. Veri tabanına kaydettiğiniz takdirde, otomatik doldurma fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Şifre girmek zorunda olduğunuz web sayfasını açıyorsunuz ve şifreyi girdiğiniz yerin bağlam menüsünden otomatik doldurmayı seçiyorsunuz. KeePass kullanıcı adı ve parolayı sizin için otomatik olarak giriyor.

Yazılımın aynı zamanda bazı tehlikeleri de bulunuyor. Bilgisayarınıza sizden başka biri girdiğinde bu programı kullanmamalısınız.

KeePass 2

Sandboxie: Uygulamaları korkmadan çalıştırın

Sandboxie: Uygulamaları korkmadan çalıştırın

Ücretsiz yazılım Sandboxie ile kritik uygulamaları yalıtılmış bir ortamda gerçek hard diske zarar vermeden başlatabilirsiniz. Sandboxie ile açılan uygulamalar her zamanki gibi normal ve tüm hızıyla açılıyor, tek farkı ise zararlı uygulamaların bilgisayarınıza zarar verememesi.Çünkü Sandboxie bilgisayarınıza küçük bir sanal işletim sistemi yüklüyor. Bu şekilde virüsler ve tüm yazılımlar gerçek hard diskinize veya boot ayarlarınıza zarar vermiyor.

Windows için Sandboxie hileleri
Yüklemeden sonra Sandboxie'yi küçük bir sembol olarak görev çubuğunda buluyorsunuz. Sağ tıklama ile tarayıcıyı, e-posta programlarını veya istediğiniz başka bir uygulamayı Sandboxie'den başlatabilirsiniz. Sandboxie'yi veya açılmış olanı sağ tıklama ile bitirdiğinizde, işlem sona eriyor. Geride o programa ait hiçbir şey kalmıyor.

İpucu : Sandboxie her ne kadar 30 günlük deneme sürümü dese de sınırsız bir süre kullanılabiliyor. Sadece 30 günden sonra yazılımı lisanslandırmanız için bir uyarı görünecektir.

Sandboxie

ProfileWatch: Facebook'ta daha fazla kişisellik

ProfileWatch: Facebook'ta daha fazla kişisellik

Son zamanlarda Facebook profillerindeki bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından alınması ile ilgili bir çok haber yayınladık. Bunun için Facebook profilinizi ProfileWatch ile kontrol edebilir, hangi kişisel verilerin Facebook profilinde yayınlanacağına karar verebilirsiniz.

Bunun için sadece web uygulamasında solda bulunan linki Facebook profilinizde paylaşın. Alternatif olarak ise sağ tarafta facebook-ID ile giriş yapın. Web uygulaması profilinizi değerlendiriyor ve size 1'den 10'a kadar profilinizin ne kadar güvenli olduğu ile ilgili ölçek sunuyor. 10 maksimum koruma değeri olarak belirlenmiş.

Güvenlik ayarlarını kontrol etme
Eğer profil bilgilerinizin üçüncü şahıslar tarafından görülmesini istemiyorsanız Facebook hesabınızdaki profil ayarlarınızı değiştirmelisiniz. Facebook'taki yardım merkezi kişisel bilgilerinizi korumak için tüm bilgileri size sunuyor.

ProfileWatch

VirusTotal : Bir seferde 40 virüs tarayıcısı

VirusTotal : Bir seferde 40 virüs tarayıcısı

Bazen internetten bir dosya indirdiğinizde virüs programınız sorun çıkartabilir. Bunun gerçek bir uyarı mı yoksa gereksiz bir uyarı mı olduğunu ancak dosyayı çalıştırdığınızda görebilirsiniz. Ama bu uygulama ile daha iyi bir yolunuz var. Dosyalarınızı VirusTotal ile test edin.

Bilgisayarında genellikle birden fazla virüs programı bulundurmayan kullanıcılar bu uygulamayı çok seviyorlar. İstediğiniz dosyayı kontrol etmek istediğinizde sadece onu upload etmeniz yeterli. Uygulama 40 tarama motoruyla dosyayı tarıyor. Maksimum limit ise 20 MB olarak belirlenmiş. Analizden sonra ayrıntılı bir rapor sunuyor.

VirusTotal Uploader programı ile tüm işlemler çok daha rahat bir şekilde yürüyor. Program menüsünde gönder seçeneği bulunuyor bu şekilde dosyayı direkt olarak taratılmaya gönderebiliyorsunuz.

Sonuçların doğruluğu konusunda ise VirusTotal bir sorumluluk almıyor. Bu online motorun sonuçlarına güvenip güvenmemek kullanıcıları kalmış bir şey. Herhangi bir sistem taraması da bulunmuyor. Bunun için her bilgisayarda olması gereken antivirüs yazılımlarına bir rakip değil.

VirusTotal

Personal Software Inspector: Her zaman güncel

Personal Software Inspector: Her zaman güncel

Eğer her zaman en güncel sisteme sahip olmak ve tam güvenlikli bir bilgisayar kullanmak istiyorsanız, güncellemeleri dikkate almalısınız. "Secunia Personal Software Inspector" bu görevi üstleniyor ve bu şekilde kişisel ve finansal dosyalarınızı korunmasını sağlıyor. Çünkü bilgisayarınızdaki her programın bir güncelleme motoru yok. Bu şekilde son güncellemeleri gerekli olan bazı güvenlik programlarında açık vermeniz engellenebilir.

"Secunia Personal Software Inspector" hard diskinizde bulunan programların sürümlerini veri tabanındaki uygulamalar ile karşılaştırıyor ve en güncel sürümlerini buluyor. Bu şekilde aynı zamanda üretimi durdurulan veya artık güncellemeyen programları bulmak mümkün.

Akıllı yazılım güncellemeleri
Uygulama size indirme linklerini de veriyor. Bu şekilde siz çok uğraşmadan üreticinin web sitesinden direkt olarak indirebiliyorsunuz.

Artık "Secunia Personal Software Inspector" otomatik güncellemeleri de destekliyor. Her ne kadar desteklese de bu tamamen düzgün çalışmıyor.

Secunia Personal Software Inspector

Okuyucu Yorumları