Bedava oyun Steam'de rekor getirdi!

Bedava dağıtılan tek bir oyun, bakın internette her şeyi, nasıl değiştiriyor...

Bedava oyun rekor getirdi!

Oyuncular için yılın bu döneminin ayrı bir anlamı vardır: Steam yılbaşı indirimleri! Yıllardır süregelen bu büyük indirim dalgasında, yüzde 85'e kadar varan indirimler görülebiliyor.

Steam indirimleri tam gaz devam ediyor ve 3 Ocak 2014 tarihine kadar da devam edecek. Geçtiğimiz günlerde, 2009 yılında piyasaya sürülen, co-op şeklinde bir tarafın zombi, diğer tarafın insan olarak birbirine girdiği Left 4 Dead 2, Valve tarafından Steam kullanıcılarına 24 saat itibariyle ücretsiz olarak dağıtıldı. Her ne kadar bu indirim şu an bitmiş olsa da, etkileri halen devam ediyor. Steam'in istatistik sayfasına göre, aynı anda bir oyuna bağlı olan kullanıcı sayısı, Left 4 Dead 2 için 134.841'e kadar ulaştı. Bu rakam, Steam'de, Dota 2'den sonra kaydedilen en büyük ikinci rakam olarak kayıtlara geçti.

Bu arada Steam, sisteme aynı anda bağlı en çok kullanıcı sayısında da rekor kırdı. 7 milyonu Aralık başında aşan Steam, Left 4 Dead 2 indiriminin hemen ardından 7.506.268 kişiye ulaşarak keni rekorunu kırdı. Aslında bu rakam daha da yüksek olabilirdi ancak Steam sunucuları, yükü kaldıramadığı için önemli bir süre boyunca ulaşılamaz durumdaydı.

Bir diğer önemli veriyse Steam üzerinden kullanılan veri alış verişi oldu. Son yapılan hesaplamaya göre bir zirve oran da burada yaşandı ve Steam tam tamına 4.415 Gbps veri aktarımı yaşadı.

Okuyucu Yorumları