Bedava oyunların en iyi 30 tanesini seçtik...

Hergün onlarca yeni ücretsiz oyun piyasaya çıkıyor. Peki ama en iyileri hangileri?

En iyi 30 bedava oyun!

Bugünün oyuncuları son derece şanslı. Oyun dünyasının tamamen ücretli olduğu dönemlerinin aksine bugün artık en güzel oyunlar bile ücretsiz olarak gelebiliyor. Free 2 Play sisteminde oyuncular oyunları tüm özellikleriyle ücretsiz olarak oynayabiliyor ancak isterlerse bazı ekstra yetenekler kazanmak için ödeme yapabiliyorlar. Elbette, bu ekstra yetenekler ve nesneler olmaksızın da oyunu kesintiye uğramaksızın oynamak mümkün oluyor.

Son 7-8 yıldır popülerleşen bu sistemde oyuncular, ücret ödemeden önce bir oyunu derinlemesine deneme şansına erişebildiği gibi, bütçeleri yetişmediği için başka bir oyundan mahrum kalma problemini de yaşamıyorlar.

Ancak ücretsiz oyunların sayısı çığ gibi büyüyor ve oyuncuların artık mesailerini her beğendikleri oyuna yetiştirmeleri mümkün değil. Bu yüzden, oyunlardan keyif almak isteyen bilinçli bir oyuncunun, başlayacağı oyunları iyi tanıması ve doğru seçim yapması önem arz ediyor.

Biz de sizin için sayıları her gün hızla artan ücretsiz oyunları inceledik ve en iyi 30 tanesini seçtik...

En iyi 30 ücretsiz oyun: 1 - 3

En iyi 30 ücretsiz oyun: 1 - 3

1- Planetside 2

Planetside, online oyun dünyasında kendine haklı bir yer edinmişti. Uzun yıllar beğeni ile oynanan bu FPS türündeki oyunun modern grafiklerle ve daha sürükleyici şekilde hazırlanmış ikincisi de oyun severlerin büyük beğenisini kazandı. Dev orduların birbiri ile cephe savaşına girdiği efsanevi çatışmalara şahit olabildiğinzi Planetside 2, oyun severlerin ilgisini hak ediyor.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 4 - 6

En iyi 30 ücretsiz oyun: 4 - 6

4-Path of Exile

Diablo'yu andıran Path of Exile, hem ücretsiz hem de çok oyunculu yapısıyla beğeni topluyor. Oyunun çok zengin içeriğe sahip olduğunu da unutmayalım.

5- League of Legends

Dünya çapında bir fenomene dönüşen oyun için çeşitli ülkelerde yüz binlerce dolara ulaşan ödüllü turnuvalar düzenleniyor olması onu daha da popüler yapıyor.

6- Might & Magic: Duel of Champions

Kartlarla oynanan Might & Magic oyunu, oyundan haberdar olmayanlara çok sıkıcı görünebilir ancak son derece sürükleyici bir kart oyunu olan Might & Magic'i ücretsiz buldunuz mu kesinlikle kaçırmayacaksınız.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 7 - 9

En iyi 30 ücretsiz oyun: 7 - 9

7- Star Wars: The Old Republic

Star Wars evreninde geçen bu MMORPG oyunu piyasaya çıktığında aylık abonelik ücreti ile oynanabiliyor olmasına rağmen milyonlarca oyuncu sayısına hızlıca ulaşmıştı. Oyun sürekli yenilenen içeriği, efsanevi Star Wars savaşları ve derinlikli oynanışı ile büyük beğeni topladı. Şu anda ücretsiz olara oynanabilen oyunda dileyen kullanıcılar abonelik sistemiyle ekstra bazı yeteneklere ve nesnelere ulaşabiliyorlar.

8- The Battle for Wesnoth

Heroes of Might and Magic'i andıran bu mobil oyun PC ve MAC için ücretsiz oynanabiliyor. 90'ları özleyen oyun severleri çok mutlu edecek oyun sürükleyici bir strateji.

9- World of Tanks

Tank simülasyonları 90'lı yıllarda çok popülerdi ancak konsolların yaygınlaşmaları ile tüm simülasyonlar popülerliğini kaybetti. Ancak online ve ücretsiz bir oyun olan World of Tanks bu durumu tersine çevirdi. İkinci Dünya Savaşı atmosferinde heyecanlı tank savaşları yaşayan oyuncular World of Tanks'ı dünyanın en popüler oyunlarından biri yaptı.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 10 - 12

En iyi 30 ücretsiz oyun: 10 - 12

10-War Thunder

World of Tanks'ı sevdiyseniz, İkinci Dünya Savaşı'ndaki hava çatışmalarını da mutlaka seveceksinzi War Thunder sayesinde bir İkinci Dünya Savaşı pilotu olarak size verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

11- The Ur-Quan Masters

90'lı yılların klasik uzay temalı aksiyon/rpg oyunu Star Control 2'nin üzerine fanlar tarafından inşa edilen Ur-Quan Masters, Star Controls 2'yi hiç oynamamışlar için bile son derece sürükleyici bir ücretsiz oyun.

12- Black Mesa

Half-Life'ın fanatikleri tarafından, Source engin kullanılarak Half-Life'ın modern teknolojiyle yeniden üretilmesi amacıyla yola çıkılan oyun kısa sürede Half-Life'dan bile güzel bir oyuna dönüştü. Half Life fanlarının mutlaka oynamasını tavsiye ederiz.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 13 - 15

En iyi 30 ücretsiz oyun: 13 - 15

13-FreeOrion

Master of Orion efsanesini sürdürmek üzere açık kaynak koduyla hazırlanan oyun tamamen ücretsiz.

14-Lord of The Rings Online

Yine, aboenlik sistemiyle piyasaya çıktıktan bir süre sonra tamamen ücretsiz sisteme dönen, üst seviye bir MMORPG.

15- Battlestar Galactica

Aynı isimli televizyon dizisinden uyarlanan oyun, son derece sürükleyici ve heyecanlı uzay savaşları vadediyor ve bu konuda çok başarılı olduğunu göreceksiniz.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 16 - 18

En iyi 30 ücretsiz oyun: 16 - 18

16- Hawken

Dev savaş robotlarını seviyorsanz, Hawken'e bayılacaksınız. Tamamen ücretsiz olan oyun olağan üstü güzel görünümüyle de herkesi etkiliyor.

17-Elder Scrolls: Dagerfall

Skyrim'in atası... Elder Scrolls serisinin ilk oyunlarından olan Dagerfall, yayıncısı tarafından tamamen ücretsiz olarak oynamaya açıldı. 30 yaşındaki bir oyunu niçin oynayayım ki diye düşünebilirsiniz ama grafik kalitesi dışında, oyunun çok da eski olmadığını fark edeceksiniz. İngiltere adası büyüklüğünde bir oyun alanında yüzbinlerce NPC'nin günlük rutin yaşamına devam ettiğini ve sizden bağımsız olarak hayatın devam ettiğini gördüğünüzde şaşırmayın. Oyun, 90'lı yılların oyun dünyası için öylesine çağının ötesindeydi ki, yapımcı sonraki oyunlarda oyunun çoğu özelliğini kısmak zorunda kaldı. Eğer Skyrim'in çok büyük, geniş bir oyun olduğunu düşünüyorsanız, ondan kat kat büyük/geniş olan Dagerfall size zaman ve uzay gerçekliğini sorgulatabilir!

18- World of Warcraft

Online oyunculukta önemli bir çığır açan ve pek çok oyun yapım/dağıtım firmasını kıskandırıp MMORPG türüne girmelerini sağlayan World of Warcraft uzun yıllardır aylık abonelik ödemesiyle çalışıyor. Ama şu an ilk 20 karakter level'ını bedava oynamanız mümkün. Yakın gelecekte onun da F2P rüzgarına tamamen teslim olması çok zor değil.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 19 - 21

En iyi 30 ücretsiz oyun: 19 - 21

19- Team Fortress 2

Takım halinde savaşmak konusunda çığır açan oyunlardan biri olan Team Fortress 2 yıllar geçse de eskimeyen bir oyun.

20- Reprisal

80'li yılların popüler video oyunu Populous'u biliyorsanız, o oyunun yeniden yaratılan hali Reprisal'ı çok seveceksiniz.

21- Alien Swarm

Valve'ın hazırladığı bu çok keyifli oyunda, üzerinize doğru akan Alien dalgalarını geri püskürtmeye çalışıyorsunuz. Üstelik arkadaşlarınızla birlikte, online olarak...

En iyi 30 ücretsiz oyun: 22 - 24

En iyi 30 ücretsiz oyun: 22 - 24

22- DC Universe Online

Süperman, Batman ve diğerleri... Hepsi bu oyunda. Bir süper kahramanı canlandırdığınız oyunda kendi kahramanınızın macerasını yaşayabiliyorsunuz.

23- Auto Club Revolution

BMW ve Renault ile işbirliği içinde geliştirilen oyun, ücretsiz ve çok hızlı bir otomobil yarış oyunu.Otomobillerinizi kişiselleştirebilmeniz de ayrıca bir güzellik.

24- Command & Conquer: Tiberian Sun

Efsanevi gerçek zamanlı strateji oyunu artık ücretsiz ve online olarak oynanabiliyor.

En iyi 30 ücretsiz oyun: 25 - 30

En iyi 30 ücretsiz oyun: 25 - 30

25- Beneath a Steel Sky

90'lı yılların bu efasnevi Adventure oyunu, sürükleyici öyküsü sayesinde hiçbir zaman eskimiyor. Üstelik artık ücretsiz.

26- Slender

Online oyuncular arasında bir fenomen haline gelen bu korku temalı macera oyununda, Slender'ın sekiz kurbanını bulmaya çalışıyorsunuz. Elbette bu sırada Slender da sizi takip ediyor ve avlamaya çalışıyor.

27- Kingdom Rush

Çok sevimli ve sürükleyici bir kule savunma oyunu olan Kingdom Rush, her bölümüyle insanı daha çok içine çekiyor.

28- Neptune's Pride 2

Risk oyununu seviyorsanız, uzayda geçen bu Risk türevi oyunu da seveceksiniz.

29- Flight Gear

Uçuş simülasyonlarını sevenlerin kaçırmak istemeyeceği ücretsiz bir oyun.

30- Runescape

En büyük MMO oyunlarından biri olan Runescape, bu tarz oyunları sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir yapım.

Bedava oyunların en iyi 30 tanesini seçtik...

2- Dota 2

World of Warcraft dünyasından evrile Dota serisi, üstten görünen oynanış stili ve farklı stratejileri, farklı taktikleri birleştirme imkanı yaratan yapısıyla oyun severlerden çok büyük ilgi gördü. Bir kez oynayanın bir daha bırakamadığı oyunlara bir örnek isterseniz, Dota 2 doğru isimdir.

3- Tribes: Ascend

Ücretsiz oynayabileceğiniz en iyi FPS türündeki oyunlardan biri de Tribes: Ascend. Hiç para harcamadan koca bir savaş verebiliyorsunuz ve elbette bilim kurgu teması sayesinde, çok sayıda farklı yeteneğe ve silaha ulaşabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları