Bedava yazılımın zaferi!

Eminiz Microsoft bile, bu bedava yazılımı sunarken bu kadar başarılı olacağını beklemiyordu!

Bedava yazılımın zaferi!

Hüseyin Cem Köylü

Daha önce buradaki haberimizde, OPSWAT'ın yayınladığı antivirüs raporundan genel hatlarıyla bahsetmiştik. Bu raporda dikkat çeken en önemli detay ise, hiç kuşkusuz Microsoft'un PC kullanıcılarına sunduğu ücretsiz güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials'ın, geçen seneye nazaran büyük oranda kullanıcı kazanmış olması. 23 Mart 2011 - 15 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılan araştırmada, geçen seneki yüzde 7.27 ile kıyaslandığında, Microsoft'un yüzde 10.08'lik orana yükseldiğini görmek mümkün.

Eylül 2009 yılında piyasaya çıkan Microsoft Security Essentials, şu anda Amerika'da yüzde 14.58 oranla, Amerika'nın en popüler anti-virüs programı. Dünya çapında ise yüzde 9.96 oranla, yüzde 11.91'lik Avast'ın arkasında ikinci sırada geliyor.

OPSWAT aynı zamanda PC işletim sistemleriyle ilgili de bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre, dünya genelinde Windows XP yüzde 48.86 ile halen birinci sırada yer alırken hemen arkasındaki Windows 7 yüzde 46.18 ile onu çok yakından takip ediyor. Windows Vista ise yüzde 4.33'lük oranla üçüncü sırada.

Okuyucu Yorumları