Beklenen bombalar ne zaman gelecek?

IE 10, Office 15, Windows Phone 8 ve fazlası... Microsoft'un yol haritası da internete sızdı!

Ne zaman gelecekler?

Büyün teknoloji firmalarının belki de en büyük sorunları, gelecekte yapacakları işler ve üretecekleri ürünler için sürekli bir yol haritası çıkartmak zorunda olmaları. Bu haritalar teknoloji tutkunlarının vazgeçilmezidir; zira gelecek hakkında çok fazla şey içerirler.

Bu haberimizdeki yol haritası Microsoft'a ait. Yazılım devi, gelecekte üreteceği Office 15, IE 10 ve Windows Phone 8 ürünlerinin içerisinde bulunduğu bir yol haritasını beraber çalıştığı iş ortağı firmalara gönderdi. Ve her zaman olduğu gibi, bunlar da çok geçmeden internete sızdı.

2011'den 2014'e kadar yapılacak olanları listeleyen harita ilk başta büyük heyecan yarattıysa da aslında içerisinde çok da net bilgiler yok. İlgi çekici noktalar arasında şüphesiz Office 15'in 2013'ün başlarında piyasaya çıkacağı bilgisi yer alıyor. IE10 ise bu yıl içerisine hizalanmış durumda, Haziran ayıysa kendisi için kuvvetle muhtemel çıkış tarihi olarak görülüyor. Ama genel kanı, IE10'un Windows 8 ile birlikte geleceği yönünde. Yani haritadaki tarih çok da tutarlı olmayabilir.

Windows Phone 8 için de 2012'nin sonları işaret ediliyor.

Okuyucu Yorumları