Beklenen cevaplar geliyor!

Microsoft'un Windows 8 ile gelecek sürpriz hizmetinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor!

Beklenen cevaplar geliyor!

Microsoft, Building Windows 8 blog sitesinde yeni işletim sistemiyle ilgili detayları açıklamaya devam ediyor. Şirketin yayınladığı son gönderide ise Windows 8'in Metro tabanlı Skydrive uygulamasından, Vista ve Windows 7 için klasik masaüstü uygulamasından bahsedildi. Bilindiği gibi Skydrive, bulut üzerinde verilerinizi depolamanıza izin verecek bir hizmet.

Buna göre Skydrive'ın Metro uygulaması, işletim sisteminin dosya seçicisi yoluyla herhangi bir Metro uygulaması tarafından erişilebilir olacak. Skydrive'ın web sürümü de web teknolojilerini kullandığından, Microsoft bu sürümlerin özelliklerinin yakın gelecekte eşitleneceğini düşünüyor. Skydrive'ın sunduğu depolama alanı, belge ve fotoğraflarla çalışan uygulamalara otomatik olarak sunuluyor. Dolayısıyla geliştiricilerin bu konuda ek bir çalışma yapmaları gerekmiyor.

Skydrive, yeni Charms çubuğunda bir paylaşım kişisi olarak da yer alıyor. Masaüstü kullanıcıları ise Dropbox benzeri bir deneyim elde edebiliyorlar. Microsoft'a göre izin verilen en büyük tek dosya boyutu 2GB olacak (şimdiye dek 300MB olacağı söyleniyordu).

Masaüstünde Live Mesh'in yerini alacak Skydrive, 25GB boş alan sunacak. Uygulama, Windows 8'in Tüketici Önizleme sürümünün yayınlanmasıyla beraber hizmete sunulacak.

Okuyucu Yorumları