Beklenen cihazdan ilk işaret!

Google'ın Asus ile birlikte çıkartacağı konuşulan cihazın kendisi değil ama bakın neyi sızdı...

Beklenen cihazdan ilk işaret!

Google'ın Nexus tablet dedikodularında yeni gelişmeler yaşanıyor ve Rightware'in Power Board'unda yayınlanan benchmark skorları "Google Asus Nexus 7" isimli bir cihazı referans gösteriyor.

Daha önceden de 7 inç boyuta sahip olacağı söylenen tabletin bu özelliği, isme bakınca doğrulanmış görülüyor. Fakat benchmarklara göre tabletin çözünürlüğünün 768 x 1280 olması akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Daha önce Google'ın Nexus cihazlarında kod isim olarak balık isimlerini kullandığını görmüştük, "Mahi-Mahi" (Bir tür yunus) ve "trout" (alabalık) gibi ve Nexus 7'nin de kod adı olan "Grouper" (orfoz) bu geleneği devam ettiriyor. Orfoz, korkunç görünüp çok lezzetli olan bir balık; umarız Nexus 7 hem görüntü hem de kullanım açısından "lezzetli" bir deneyim yaşatabilir.

Dikkat çeken bir diğer detay ise cihazın yapı numarası: JRN51B. Android 5.0'ın kod isminin Jelly Bean olacağı biliniyor ve buradaki J, bu isme tekabül ediyor olabilir. Benchmarklarda cihaza dört çekirdekli 1.3GHz NVIDIA Tegra 3 işlemcinin güç verdiği görülüyor ki uzun zamandır söylentilerde yer alan işlemci de buydu. Nexus tabletin Temmuz'da gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları