Beklenen HP tablet geliyor: ElitePad 900!

İlk tablet denemesinde tarihi bir hüsran yaşayan dev marka, Win 8 ile şansını bir kez daha deniyor!

Bu kez başrolde Windows 8 var

Bundan bir süre önce HP, WebOS işletim sistemli TouchPad tableti ile piyasaya giriş yapmış, ancak beklediğini bulamayıp tabletin üretimini şok bir kararla durdurmuştu. Aynı HP, şimdi şansını bir kez daha denemeye hazırlanıyor. Bir süredir konu hakkında sessiz kalan firmanın, Windows 8 tabanlı bir tablet çıkaracağı uzun zamandır iddia ediliyordu.

HP, konu hakkında daha fazla sessiz kalamadı ve sonunda Windows 8 işletim sistemine sahip bir tablet bilgisayar üreteceğini doğruladı. HP'nin üreteceği modelin ismi ElitePad 900 ve 10.1 inç'lik ekrana sahip.

Tablet, 9.2 mm kalınlığa sahip olacak. Söylentiye göre Intel'in Clover Trail işlemcisini kullanacak ve 2GB RAM ile donatılmış olacak. 32 ve de 64 GB SSD sabit disk seçeneklerini sunması beklenen ElitePad 900, aynı zamanda sekiz megapiksellik arka kamera ve ayrıca ön kamerayı da üzerinde barındıracak.

İki farklı model ile karşımıza çıkacağı söylenen model, Smart Jacket versiyonu ile tableti klavye ile kullanmamıza olanak tanıyacağı gibi, çok daha iyi görüş açıları sunacak. Diğer model olan Expansion Jacket ise tablete iki USB ve bir HDMI girişi gibi daha farklı özellikler ekleyecek.

Bu ilginç tabletin çıkış tarihi şimdilik bilinmese de en azından Ocak 2013'e kadar beklememiz gerekecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları